Ελεύθερος με εγγύηση 700.000€ στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ για την σύμβαση 717...


 Απολογήθηκε σήμερα ο τρίτος από τους 23 κατηγορούμενους -μη πολιτικά πρόσωπα- για την καθυστέρηση και μη έγκαιρη αναβάθμιση της «σύμβασης» 717 του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων...

Ο τρίτος κατηγορούμενος από την ΕΡΓΟΣΕ που απολογήθηκε σήμερα στην Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα έφυγε από τα δικαστήρια ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου, αλλά και την υποχρέωση -εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος- να καταβάλει ποσό εγγυοδοσίας 700 χιλιάδων ευρώ. Για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου μετά την απολογία του, ομονόησαν Ανακρίτρια και η αρμόδια εντεταλμένη Ευρωπαία Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που υπογράφει τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί για την επίμαχη σύμβαση μετά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας .

Να σημειωθεί ότι για την επίμαχη σύμβαση, η μη εκτέλεση του αντικειμένου της οποίας, κατά τις δικαστικές αρχές, επέδρασε στο δυστύχημα στο Άδενδρο και στην τραγωδία των Τεμπών, καλούνται σε απολογία ενώπιον της κ.Σαλάππα συνολικά 14 κατηγορούμενοι από την ΕΡΓΟΣΕ , τέσσερις από την Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και πέντε στελέχη της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο.


Είχαν προηγηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου, οι απολογίες των δύο πρώτων από τους 23 κατηγορούμενους για τη σύμβαση 717 που αφορά τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου. Μετά την απολογία τους η ανακρίτρια από κοινού με την εντεταλμένη ευρωπαία εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου  επέβαλαν στους κατηγορούμενους υψηλές εγγυήσεις, 500.000 ευρώ στον έναν και 600.000 στο δεύτερο και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Οι απολογίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και όπως εκτιμάται, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.