Ανδρουλάκης: Η υπονόμευση του κράτους δικαίου ήταν έργο της παρέας του Μαξίμου

 
Στη Βουλή για να απολογηθεί φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Βαριές κατηγορίες αντήλλαξαν Νίκος Ανδρουλάκης και Μάκης Βορίδης κατά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης την οποία υπογράφουν 85 βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Η υπονόμευση του κράτους δικαίου ήταν έργο της παρέας του Μαξίμου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο υπουργός Επικρατείας τον αποκάλεσε «εντολοδόχο συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων».

«Η η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει συνήθειά της την συστηματική υπονόμευση του κράτους δίκαιου. Σε κάθε σκάνδαλο το ίδιο μοτίβο: διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία», υπογράμμισε ο Ν. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «η πολιτική σας επιλογή σε κάθε σκάνδαλο είναι να κρύβετε την αλήθεια. Να πλήττετε την αξιοπιστία των θεσμών και να απαξιώνετε την πολιτική».

«Η τραγωδία τα Τέμπη συμβολίζει την πολιτική και ηθική σας χρεοκοπία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα όπως: Ποιος την ώρα της τραγωδίας είχε πρόσβαση στο υλικό πριν την ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη; Ποιος τις επεξεργάστηκε και ποιος τις διοχέτευσε σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ;

«Πρέπει να μπει φραγμός στην αλαζονεία σας, την ασυδοσία σας. Πρέπει να μπει τέλος στην θεσμική παρακμή», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης δηλώνοντας ότι «αυτή τη φορά ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή, θα έρθει εδώ να απολογηθεί» και οι βουλευτές της ΝΔ να απαντήσουν αν επικροτούν αυτές τις πρακτικές.

«Σήμερα μας βαφτίζετε διαπλεκόμενους. Όλες αυτές οι προσπάθειες αποδεικνύουν ότι ο καθεστωτισμός σας είναι σε άλλο επίπεδο. Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για να μείνετε στις καρέκλες σας», τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης απαντώντας στις κατηγορίες για σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με συμφέροντα. «Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια», υπογράμμισε και δήλωσε ότι «πορεύομαι με πολιτική αυτονομία». «Προσωπικά με έχετε συνηθίσει. Πριν από 2 χρόνια όταν αποκάλυψα το παρακράτος των υποκλοπών με βαφτίσατε πράκτορα ξένων δυνάμεων», κατέληξε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Η αλήθεια είναι ότι δημιουργεί μία εντύπωση η πρόταση. Όλα όσα αναπτύξατε είναι ζητήματα που έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια πλείστες φορές», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο; Το δημοσίευμα του Βήματος. Το οποίο αναφέρεται σε μία υπόθεση για την οποία δόθηκαν εξηγήσεις και κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνει το περιεχόμενο της

Όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων εννοούμε αυτό ακριβώς».

Ακόμη ο Μ. Βορίδης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέγραψε πρόταση δυσπιστίας ενώ υπάρχουν δηλώσεις Κασσελάκη ότι η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας θα είναι «σώου και κοκορομαχία» και «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα».