Θέλουν να ξεχαστούν τα Τέμπη για να «ξεπλύνουν» τις «αμαρτίες» τους...

0


 Δεν αφορά κανέναν πλέον το έγκλημα των Τεμπών, παρά «μόνο τον μικρόκοσμο» της Αριστεράς, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. Οι χυδαίες δηλώσεις που χτίζουν το αφήγημα της κυβέρνησης με στόχο να αποποιηθούν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη. Οι επίμονες παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης για να μην «θαφτεί« το ζήτημα...

Άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος προέβη σε μια άθλια, όσο και προκλητική δήλωση για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς. Πρόκειται για τον υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι το έγκλημα των Τεμπών δεν αφορά τους πολίτες της χώρας. 


Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real 97,8 o υπουργός σχολίασε τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχετικά με τη διερεύνηση και απόδοση πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναφέροντας τα εξής: «Αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.  Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;».


Η παραπάνω δήλωση Γεωργιάδη έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη αναφορά τού –επίσης υπουργού (Επικρατείας)– Μάκη Βορίδη, ο επίσης προσπάθησε την περασμένη βδομάδα να επενδύσει στο αφήγημα να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να ισχυριστεί πως η ελληνική κοινωνία έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση ΝΔ και δεν της καταλογίζει ευθύνες.


«Το να έρχεται η αντιπολίτευση και να μας λέει "πάμε να συζητήσουμε για τα Τέμπη" είναι ένα από τα πράγματα που είπατε σε χρόνο με πολύ μεγαλύτερη εγγύτητα, κρίθηκαν από δύο εκλογές, θέλετε να επιμείνετε σ' αυτά, καλά κάνετε κι επιμένετε», είχε πει ο υπουργός Επικρατείας στο τηλεοπτικό πάνελ του OPEN υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί.

Πρόκειται για δύο στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης που έχουν κάνει σημαία τους την πολύνεκρη τραγωδία με την πυρκαγιά στο Μάτι, καταφεύγοντας συχνά σε τυμβωρυχία χωρίς αιδώ.

Η «πληρωμένη απάντηση» και η κινητικότητα των κομμάτων

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Βλάχος, συγγενής θύματος στα Τέμπη, είχε ξεσπάσει κατά του Μάκη Βορίδη, απαντώντας οργισμένα στον υπουργό ότι «δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ότι η δικαίωση 57 διαμελισμένων και καμμένων ανθρώπων κρίθηκε από την ψήφο των πολιτών. Μήπως και τα φάρμακα, τα χειρουργεία και η αποκατάσταση των πολυτραυματιών κρίθηκε σε δύο εκλογές; Αλήθεια; Αυτό λέτε; Δεν μπορούν να κρίνουν εκλογές τα Τέμπη, γιατί ο λαός δεν είδε και δεν έμαθε τι πραγματικά έγινε στα Τέμπη. Φροντίσατε εσείς για αυτό».

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το ΚΚΕ έχει ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής. Στο κείμενο οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι τα «αναμφισβήτητα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των άμεσα εμπλεκομένων στο ατύχημα δεν μπορούν να κρύψουν τις βαθύτερες αιτίες που τροφοδοτούν τα εγκλήματα αυτά», όπως επίσης ότι «επιβάλλεται η πλήρης διερεύνηση και με όλους τους τρόπους της υπόθεσης των Τεμπών ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, σε όλους τους υπεύθυνους όπου αυτές υπάρχουν».

Επίσης, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινά βήματα προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Ν. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Σημειώνεται τέλος, η επίσης πρόσφατη αποκάλυψη περί υπερκοστολόγησης για την εσπευσμένη μεταφορά βαγονιών. Στο φως της δημοσιότητας ήρθε έγγραφο που φέρεται να αποδεικνύεται πως το συνολικό κόστος της επιχείρησης ανήλθε περίπου στις 747.862 ευρώ. Ειδικότερα, το το ποσό για τη χρήση των τηλεσκοπικών μηχανημάτων για τη μεταφορά όλων των σίδερων και των βαγονιών στο οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, ανέρχεται στις 178. 560 ευρώ, ενώ το ποσό για την χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου, για τον απεγκλωβισμό ατόμων στον χώρο του ατυχήματος, ανέρχεται στις 278.938 ευρώ. Από την πλευρά τους, οι συγγενείς των θυμάτων έχουν καταγγείλει πως η μεταφορά των βαγονιών έγινε βιαστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)