Κοζάνη: Πέρασε το τεστ και ανοίγει η γέφυρα Σερβίων για αυτοκίνητα και ασθενοφόρα

Ανώνυμος

 


Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκε η Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη. Έτσι, μετά και το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών, από αύριο (3/6) το μεσημέρι, η γέφυρα θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Βεβαίως θα υπάρχουν περιορισμοί, καθώς θα επιτρέπεται η διέλευση σε ΙΧ αυτοκίνητα, ασθενοφόρα και μικρά φορτηγά.

Συγκεκριμένα, η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία αποκλειστικά για οχήματα κάτω των 3,5 τόνων και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκομένους φορείς, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση φορτηγών και οχημάτων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Εντός της σημερινής ημέρας θα τοποθετηθούν τα φανάρια και οι απαραίτητες πινακίδες για την ασφάλεια και την ενημέρωση των οδηγών.

Η γέφυρα των Σερβίων Κοζάνης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ έφτιαξε το φράγμα του Πολύφωτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Στις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, απαγορεύθηκε η διέλευση παντός οχήματος από την γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στους προβόλους της και ενίσχυσης της με νέους χαλύβδινους τένοντες.


kozanimedia.gr