Ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Πούτιν κρατά ο Σολτς...

0

 
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι θα έχει σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς στόχος του είναι να διατηρήσει επαφές με τον ηγέτη της Ρωσίας παρά την ταραχώδη φάση στην οποία έχουν περιέλθει οι ρωσοευρωπαϊκές σχέσεις μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.


Ο... Σολτς ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν λίγο μετά την διαταγή που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος για την πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σκοπεύω να συνομιλήσω ξανά σύντομα μαζί του», τόνισε σήμερα μιλώντας στο 38ο Συνέδριο της Γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Νυρεμβέργη.

Προαπαιτούμενο για μια «δίκαιη ειρήνη» είναι η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, συμπλήρωσε ο Γερμανός καγκελάριος. «Αυτό είναι που πρέπει να γίνει κατανοητό».

Ορισμένοι από το κοινό του συνεδρίου φώναζαν περιστασιακά «διαπραγματεύσου», σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων.

Ο Σολτς απάντησε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Ωραία, να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Το ερώτημα είναι: ποιος διαπραγματεύεται με ποιον και για ποιο πράγμα».

Ο Γερμανός καγκελάριος είχε νωρίτερα θέσει με σαφή τρόπο τις αρχές της στάσης που τηρεί το Βερολίνο απέναντι στη Ρωσία με γνώμονα τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αποτραπεί η κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.

«Ήταν και είναι σωστό να ενεργούμε με συντονισμένο τρόπο σε ό,τι κάνουμε. Να εξετάζουμε κάθε βήμα και να μην προχωρούμε μόνοι μας. Παραμένουμε ανέκαθεν δεσμευμένοι σε αυτήν την αρχή».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)