Τουρκία: Τέλος η συμμαχία της αντιπολίτευσης μετά την ήττα του Κιλιτσντάρογλου – «Τελείωσε στις 28 Μαΐου»

newstik
0


Την είδηση έκανε γνωστή o γενικός γραμματέας του Καλού Κόμματος, Ουγούρ Ποϊράζ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία καθώς διαλύθηκε η Εθνική Συμμαχία, δηλαδή ο συνασπισμός κομμάτων που στήριζε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές.

Μετά την ήττα του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου, η συμμαχία έλαβε ουσιαστικά τέλος, κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα, 1η Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική Συμμαχία, που αποτελούνταν από τον συνασπισμό κομμάτων με Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Καλό Κόμμα (İyi Parti), το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), το Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek Partisi), το Κόμμα της Ευτυχίας (Saadet Partisi) και το Δημοκρατικό Κόμμα (Demokrat Partisi) αποτελεί και επίσημα τέλος.

Την είδηση έκανε γνωστή μιλώντας στη Sozcu TV, o γενικός γραμματέας του Καλού Κόμματος, Ουγούρ Ποϊράζ ο οποίος δήλωσε πως η συμμαχία υπό την υπάρχουσα μορφή διαλύθηκε μετά την ήττα στις 28 Μαΐου.

Πάντως ο Ποϊράζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός μελλοντικού συνασπισμού με στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε 10 μήνες ή σε κάποιον μελλοντικό μετεκλογικό συνασπισμό που ίσως προκύψει μετά από συζητήσεις. Ωστόσο προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)