«Μαλ@@@α η τηλεργασία...


 Η τάξη των λάπτοπ ζει στο La La Land»...

Εκ διαμέτρου αντίθετος με την τηλεργασία είναι ο Έλον Μασκ, ο οποίος μιλώντας στο CNBC μέσα από τα γραφεία της Tesla εξήγησε ότι «είναι ηθικά λάθος να δουλεύεις από το σπίτι, διότι κάποιοι δεν μπορούν». 
Ο Έλον Μασκ... διευκρίνισε ότι «οι άνθρωποι που σου φτιάχνουν το σπίτι σου ή το αμάξι σου δεν δουλεύουν από το σπίτι, οπότε γιατί έχεις την απαίτηση να δουλέψεις από το σπίτι;» χαρακτηρίζοντας μάλιστα την τηλεργασίας ως μ@@@κία. 

«Αν θέλετε να εργαστείτε στην Tesla, αν θέλετε να εργαστείτε στη SpaceX, αν θέλετε να εργαστείτε στο Twitter, πρέπει να έρχεστε στο γραφείο κάθε μέρα», ξεκαθάρισε. 

Ο Μασκ απαγόρευσε την τηλεργασία για τους υπαλλήλους του στο Twitter μετά την εξαγορά της εταιρείας, ενώ περιφρονεί όσους δουλεύουν από το σπίτι και θεωρεί την εξ αποστάσεως εργασία αντιπαραγωγική. «Η τάξη των λάπτοπ ζει στο La La Land» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί όταν βρίσκονται αυτοπροσώπως στον χώρο της εργασίας τους», δήλωσε στο CNBC.

Μάλιστα, εξήγησε ότι ο ίδιος δουλεύεις 6 ώρες κάθε μέρα, ενώ παίρνει άδεια μόλις δύο με τρεις μέρες τον χρόνο.

Έλον Μασκ: Απαγόρευση της τηλεργασίας στις εταιρείες του

Ο Μασκ επέβαλε αυστηρή πολιτική επιστροφής στο γραφείο για την Tesla τον Ιούνιο του 2022, προειδοποιώντας ότι θα έχαναν τη δουλειά τους όσοι αντιτείθενταν. Οι κανονισμοί ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, ενώ οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρούνταν «τηλεργασία».

Μετά την εξαγορά του Twitter, ο Μασκ απέλυσε πάνω από τα τρία τέταρτα του εργατικού δυναμικού.