Τα «υπόγεια νταραβέρια» με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης Δεξιάς – Ακροδεξιάς...

 
Τον τρόπο που θα επιδιώξει να διεκδικήσει την αυτοδυναμία η Ν.Δ. στηλιτεύει η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμώντας πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποκτούν χαρακτήρα ιστορικής σημασίας...


Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα πως «ενώ ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως δήθεν πολέμιος της Ακροδεξιάς, καθημερινά αποκαλύπτονται τα υπόγεια νταραβέρια του μαζί της με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης Δεξιάς – Ακροδεξιάς εφόσον κερδίσει τις εκλογές».

Από την Κοζάνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις, τόνισε πως «έχει σχέδιο ο κ. Μητσοτάκης... και με μισή μονάδα να είναι πρώτος, με εκβιασμούς πιέσεις και αποστασίες (έχει το know-how η οικογένεια, τα ξέρει αυτά από το 1965) θα προσπαθήσει να φτιάξει κυβέρνηση κουρελού».

Οι αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της έρχονται μετά από δύο δημοσιεύματα στον Τύπο. Στην KONTRA NEWS για τον «καφέ» ηγεσίας Ακροδεξιού κόμματος στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Documento που δημοσιεύει συνομιλίες ανάμεσα σε «διαμεσολαβητή» του Μεγάρου Μαξίμου και σε πρόσωπα στην κορυφή Ακροδεξιού κόμματος, με στόχο την συμπόρευση.

Το Documento της Κυριακής φιλοξενεί πολυσέλιδο ρεπορτάζ που αποκαλύπτει «το σκοτεινό σχέδιο του πρωθυπουργού πίσω από το ''πετσόκομμα'' του Αρείου Πάγου σε σειρά ακροδεξιών κομμάτων, με σκοπό την πριμοδότηση συγκεκριμένου μορφώματος, αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επικείμενη εκλογική διαδικασία».

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Πρωτοφανή για την Γ' Ελληνική Δημοκρατία
«Αποκαλύπτεται έτσι ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του κ. Μητσοτάκη. Όχι να αποκλείσει τον Κασιδιάρη. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και χωρίς εμπλοκή της Δικαιοσύνης με την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και γι' αυτό την απέρριψε ο κ. Μητσοτάκης. Μετά το ναυάγιο της προσπάθειας δωροδοκίας του κ. Τζανερίκου, στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να διαμορφώσει στη Δικαιοσύνη τους συσχετισμούς που θα απέκλειαν από τις εκλογές και άλλα κόμματα της "Δεξιάς πολυκατοικίας", ώστε να ενισχυθούν εκείνα που του είχαν δηλώσει την πίστη τους» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως: Ήδη από τα τέλη του 2019, ακροδεξιός – συνωμότης κομματίδιου που όλως τυχαίως πέρασε αλώβητο από το εκλογικό «λεπίδι» του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με «δημοσιογράφο», ο οποίος βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όσα αποκαλύπτονται είναι πρωτοφανή για την Γ' Ελληνική Δημοκρατία. Αλλά από τον κ. Μητσοτάκη τα περιμένουμε πλέον όλα. Είναι ένας αδίστακτος πολιτικός που παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα διστάσει πουθενά προκειμένου να διατηρηθεί γαντζωμένος στην εξουσία. Ακόμη και να κάνει παιχνίδια με τις εκλογές. Ακόμη και να ευτελίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως ο αποκλεισμός των εγκληματιών νεοναζί από τη Βουλή. Τόσο επικίνδυνος είναι» σημειώνει η Κουμουνδούρου, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους δύο εβδομάδες πριν την κρίσιμη προσφυγή στις κάλπες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ελπίζουν «οι πολιτικές δυνάμεις που έσπευσαν να δώσουν στήριξη στις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη να καταλάβουν το λάθος τους» υπογραμμίζοντας πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου «αποκτούν πλέον χαρακτήρα ιστορικής σημασίας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Αυτό γιατί «η νίκη της ΝΔ θα βρει τη χώρα με μια συγκυβέρνηση Δεξιάς – Ακροδεξιάς, που όσα ζήσαμε αυτά τα 4 χρόνια, με υποκλοπές, χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, διαφθορά, καταστολή, θα μοιάζουν με παιδική χαρά».

Καταλήγει πως «μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να ματαιώσει οριστικά την επιχειρούμενη συνωμοσία Μητσοτάκη – Ακροδεξιάς κατά της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, κατά της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας» μιλώντας παράλληλα για «ευθύνες όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων» που «είναι εξίσου ιστορικές».

Για ατράνταχτα στοιχεία γράφει η Κυριακάτικη εφημερίδα
Το Documento, στο ρεπορτάζ του φιλοξενεί «το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη» με «απώτερο σκοπό τη διοχέτευση των δυσαρεστημένων από τη ''γαλάζια'' παράταξη ψηφοφόρων στο βολικό ακροδεξιό ''μαξιλάρι'', το οποίο την κρίσιμη στιγμή θα βάλει πλάτη για να βγουν τα κοινοβουλευτικά κουκιά».



Επικαλείται ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και -κυρίως- πώς δομήθηκε «ο συνωμοτικός σχεδιασμός λιθαράκι, λιθαράκι». Μάλιστα φιλοξενεί και συνομιλίες του «διαμεσολαβητή» του Μαξίμου με πρόσωπα στην κορυφή Ακροδεξιού κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοδεία του στην Κοζάνη έκανε αναφορά και στον υπουργό Επικρατείας και την αποκάλυψη που έκανε προχθές ότι θα πάρει τη διερευνητική εντολή ο Κ. Μητσοτάκης και θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Είδαμε τι έκανε στη δεξιά πολυκατοικία, έριξε μια βόμβα προχθές και κατέρρευσαν όλα τα διαμερίσματα εκείνων των κομμάτων που δεν είχαν δηλώσει ανοιχτά ότι θα τον στηρίξουν εάν χρειαστεί. Και μείναν μονάχα αυτοί οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα τον στηρίξουν. Δήθεν ήθελε να βγάλει έξω τον Κασιδιάρη... Ενώ μπορούσε να μείνει έξω με μια απλή διάταξη. Δεν το θέλησε. Θέλησε να φτιάξει μια διάταξη για να δώσει την ευχέρεια στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, να ορίσουν οι δικαστές ποιο κόμμα "μπορεί", ώστε μαζί με τον Κασιδιάρη να μείνουν έξω 3-4 κόμματα που δεν του κάνουν του κ. Μητσοτάκη να είναι στην εκλογική διαδικασία. Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ στον τόπο, 49 χρόνια τώρα...», είπε.
Efsyn.gr