Ολονύκτιο θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν!

 
Μεγάλος αριθμός διεθνών ΜΜΕ, αλλά κυρίως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες ότι ο Ταγίπ Ερντογάν υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και όχι μόνο νοσηλεύεται, αλλά είναι και σε κρίσιμη κατάσταση με τους γιατρούς να ζητούν από την οικογένειά του να σπεύσει στο νοσοκομείο!

Τις πληροφορίες/φήμες/ψευδείς ειδήσεις, πυροδότησε η ακύρωση των προεκλογικών εμφανίσεων του Τούρκου Προέδρου για τουλάχιστον ένα 24ωρο, μετά την αδιαθεσία που ένιωσε σε ζωντανή μετάδοση, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο νωρίτερα ο Ερντογάν, ο λόγος ήταν «στομαχικές διαταραχές» και μετά από σύσταση των γιατρών θα παρέμενε σπίτι του απέχοντας από κάθε εξωτερική δραστηριότητα. Αυτό μεταδόθηκε από παντού.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις άλλαξαν ύφος, κάνοντας λόγο για πανικό και συναγερμό στην Άγκυρα, προκαλώντας με τη σειρά τους επίσημες αντιδράσεις τόσο από την τουρκική προεδρία, όσο και από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, αλλά και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Ο Πρόεδρός μας είναι πολύ καλά στην υγεία του. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Είχε ένα ελαφρύ κρυολόγημα», σχολίασε ο Οκτάι.

Στη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, τονίστηκε ότι οι ισχυρισμοί ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν έπαθε έμφραγμα και νοσηλεύτηκε δεν αληθεύουν» και ανέφερε ότι  «θα παραστεί στην τελετή Πρώτη φόρτωση καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό Akkuyu, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αύριο Πέμπτη».

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Τούρκου Προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, έκανε επίσης δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς, από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς για την υγεία του Προέδρου μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»

Δηλώνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραστεί στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού που θα πραγματοποιηθούν αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Αλτούν έγραψε ακόμα:

«Όση παραπληροφόρηση και αν διαδώσουν, δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν το γεγονός ότι το τουρκικό έθνος στέκεται δίπλα στον ηγέτη του και ότι ο Ερντογάν και το AKP θα βγουν νικητές στις εκλογές της 14ης Μαΐου».

Με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP Ομέρ Τσελίκ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι υπήρχαν «ανήθικες ψευδείς ειδήσεις» σε ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Αξιότιμος Πρόεδρός μας βρίσκεται στο καθήκον του. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσει τα προγράμματά του με τον ίδιο τρόπο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στις ευχές και τις προσευχές του έθνους μας για υγεία και ευημερία. Ευχαριστούμε για τις ευχές από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο».

Μύτη έσκασε και ο αντιπρόεδρος του AKP Ερκάν Καντεμίρ για να υπερασπιστεί την… κανονικότητα στην υγεία του Ερντογάν:

«Ο Πρόεδρός μας θα παραστεί στην τελετή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί αύριο, διαδικτυακά. Η συγκέντρωση μας στη Μερσίν προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί αργότερα».

Παρέμβαση έκανε και ο Γιουσούφ Ερίμ, συντάκτης του TRT World  και πρώην βοηθός διευθυντή δημοσίων σχέσεων στην Ομοσπονδία Τουρκοαμερικανικών Ενώσεων στη Νέα Υόρκη.

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του, επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές. Από πού προέρχονται όλα αυτά τα fake news;»