Μην μας περνάνε για ηλίθιους...


 «Όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος» είπε ο τεχνηέντως τεθλιμμένος... συμπολίτης μας, πρωταγωνιστώντας σε ακόμη μία σκηνοθετημένη πολιτική παράσταση. Του τα έγραψαν, τα αποστήθισε, τα είπε στην κάμερα και θεώρησε πως η υπόθεση έκλεισε. Σταυρώνοντας αμήχανα τα χέρια μπροστά στα βουρκωμένα μάτια μιας ολόκληρης χώρας, φρόντισε να σταυρώσει έναν σταθμάρχη χρεώνοντάς του την ατομική ευθύνη του ανθρώπινου λάθους ώστε αυτός να αποποιηθεί των δικών του πολιτικών ευθυνών, καθώς άφησε τις ζωές των επιβατών των ελληνικών σιδηροδρόμων να κρέμονται σε καθημερινή βάση από το χέρι ενός και μόνο ανθρώπου στην κάθε βάρδια.

Τον βλέπαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας και στα αυτιά μας ότι το ξεστόμισε μη αναλογιζόμενος την πολιτική ανοησία που τα λόγια του μας έτριψαν στα μούτρα ωσάν να είμαστε ηλίθιοι. Την ελάχιστη πολιτική ευφυΐα να διέθετε ο συμπολίτης μας, θα καταλάβαινε ότι φορτώνοντας την ασφάλεια των επιβατών ενός τρένου σε έναν και μόνο άνθρωπο χωρίς την παραμικρή τεχνολογική υποστήριξη στο έργο του είναι σαν να παραδέχεσαι την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησής σου να διασφαλίσει τις ζωές των χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά ταξιδεύουν με τρένα στη χώρα. Τελεία και παύλα.

Καλύτερα να έριχνε τις ευθύνες στον κακό μας τον καιρό, στους ανάδρομους πλανήτες, στον Πολάκη που καπνίζει, σε μια Ολλανδέζα δημοσιογράφο ή στον Χατζηπετρή, αλλά όχι στο ανθρώπινο λάθος ενός και μόνο ανθρώπου. Εκτός αν μας περνάει για ηλίθιους. Εκτός άμα νομίζει ότι τα τηλεοπτικά τσιράκια του θα καταφέρουν να κάνουν το μαύρο άσπρο και θα μας πείσουν για το λάθος του σταθμάρχη. Μόνο που αν είναι έτσι, τότε μην μας λένε ούτε για Ελλάδα 2.0 ούτε για 4η τεχνολογική επανάσταση ούτε για τα gov του Πιερρακάκη και ας παραδεχτούν πως ζούμε στην εποχή του «μουτζούρη»...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ