Φωνές για απόπειρα συγκάλυψης πίσω από την επιτροπή διερεύνησης...


  Πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η τοποθέτηση του Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου στην επιτροπή διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, ενός από τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις την περίοδο της μεγάλης υποβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο... καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ορίστηκε ως μέλος στη δήθεν υπερκομματική επιτροπή, όμως πρόκειται για τον άνθρωπο που διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την μνημονιακή περίοδο 2010-2015. Την εποχή, δηλαδή, που σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης και εν μέσω περικοπών συντελέστηκε και σημαντική υποβάθμιση του σιδηροδρόμου.

«Όλα στο φως»

Η αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν άμεση, με την Πόπη Τσαπανίδου να στέλνει μήνυμα και να ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.


«Αυτές τις δύσκολες ώρες κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία αποτελεί όχι μόνο ασέβεια προς τους νεκρούς αλλά προαναγγέλλει νέες τραγωδίες. Η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως!» σημειώνει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είχε προηγηθεί αιχμηρή ανακοίνωση από το κόμμα με αφορμή τη δημοσιοποίηση των ονομάτων της επιτροπής διερεύνησης.

«Η ανακοίνωση των εκλεχτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή.Αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Αυτό που επιθυμεί όμως είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα «τραγικό ανθρώπινο λάθος» και «διαχρονικές οι ευθύνες»».

«Τα αίτια όμως που οδήγησαν στην τραγωδία δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα διερευνηθούν όχι από τις Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές» διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

efsyn.gr