Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στους 1.300°C κάηκε το πρώτο βαγόνι...

 
Σε νέα ενημέρωση για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β' Κωνσταντία Δημογλίδου. Μέχρι αυτήν την ώρα ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 40. Σύμφωνα με... τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κατά την ενημέρωση, ο αριθμός είναι 36, ωστόσο όπως υπογραμμίστηκε από τον κ.Βαθρακογιάννη ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν ακόμη δύο άτομα που έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους αλλά δεν έχουν ανασυρθεί ακόμη από τα σωστικά συνεργεία. 

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι και με διασωστικά εργαλεία αφαιρούνται τμηματικά τα κομμάτια του και προσέθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας σε αυτό οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν τις ενέργειες έρευνας και στο τρίτο βαγόνι.

Την ίδια στιγμή, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε για 72 νοσηλευόμενους, ενώ τόνισε ότι το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο καθώς στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά αναπτύχθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βαγόνι- εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας το οποίο από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμο Β' Κωνσταντία Δημογλίδου, συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών. Συγγενείς θυμάτων και τραυματιών μπορούν να κινηθούν προς ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί.