Αντιμέτωπος με βαριές διώξεις...

 
Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας ο οποίος είχε προσαχθεί στην Τροχαία για παροχή εξηγήσεων, παρουσία εισαγγελέα, στο πλαίσιο... της έρευνας για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας από τη σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης ο οποίος φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα το ασκήσει ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, πρόκειται για ένα βαρύ αδίκημα, καθώς επισείει ποινή κάθειρξης από 10 χρόνια έως και ισόβια κάθειρξη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, εάν από τη διατάραξη στην ασφάλεια συγκοινωνιών προκληθεί σωματική βλάβη η ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι μέχρι 10 χρόνια.

Ωστόσο, εάν επέλθει θάνατος η ποινή είναι τουλάχιστον 10 χρόνια, καθώς έχει συμβεί πολύνεκρο δυστύχημα. Μάλιστα ο Ποινικός Κώδικας αναφέρει ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιβληθεί και ισόβια κάθειρξη.

Η υπερασπιστική γραμμή του σταθμάρχη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο ίδιος φέρεται να είπε στις Αρχές ότι έδωσε εντολή για αλλαγή τροχιάς αλλά αυτή δεν υλοποιήθηκε από το σύστημα. Αυτό αναμένεται να ισχυριστεί και ενώπιον του ανακριτή σε περίπτωση που του ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα.

Σημειώνεται  ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας ο οποίος έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εποπτεύει των ερευνών, έχει ήδη μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος.

Η έρευνα κινείται προς πάσα κατεύθυνση και αν προκύψουν ενδείξεις για λάθη και παραλείψεις τότε οι ποινικές διώξεις θα αφορούν και σε άλλα άτομα.

ethnos.gr