Τα διλήμματα του μέλλοντος...

0


 Τα διλήμματα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης αναμένεται να τεθούν εκ νέου απόψε από τον Αλέξη Τσίπρα στην προεκλογική συγκέντρωση του... ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης. Για την Κουμουνδούρου το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” που έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι αυτονόητο και τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εδώ και επτά χρόνια όσα χρόνια δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει τα debates ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπενθυμίζουν άλλωστε πως η πρόκληση/πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό για μία τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρωθυπουργίας είναι διαρκώς ανοιχτή και τέθηκε και προσφάτως από την Κουμουνδούρου προς τον πρωθυπουργό. Θυμίζουν δε ότι ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες προκειμένου να μην δώσει απαντήσεις να…αποδράσει από τη Βουλή δείχνοντας κατά την εκτίμησή τους ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να έρθει αντιμέτωπος ενώπιος ενωπίω με τον Αλέξη Τσίπρα....

Τα διλήμματα που έχουν τεθεί προσώρας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε Περιστέρι και Πάτρα είναι τα: “Δημοκρατία ή εκτροπή, Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία, Δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης”. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο πως όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών τα ερωτήματα αυτά θα εμπλουτιστούν και δεν θα παραπέμπουν μόνο στην κλονισμένη σχέση της κυβέρνησης της ΝΔ με την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία αλλά θα τεθούν πιο έντονα και σε επίπεδο πολιτικών και σε επίπεδο προσώπων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει και απόψε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε μία προσπάθεια να το επικοινωνήσει στους πολίτες που επιζητούν την εναλλακτική πρόταση για την πολιτική αλλαγή στον τόπο.

Απομένει να φανεί εάν θελήσει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη που τον κατήγγειλε ότι μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου και ότι δεν δέχεται μαθήματα προοδευτισμού από όσους συγκυβέρνησαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Στην πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου που εκφράστηκε με σχόλιο της εκπροσώπου του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε σαφές ότι ο ίδιος ως κόμμα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα από τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ αφήνοντας να πλανάται το ερώτημα αν και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έβγαλε συμπεράσματα από τη συγκυβέρνηση με τη δεξιά και τη ΝΔ. Πάντως αν κάτι γίνεται σαφές είναι πως για πρώτη φορά με τόσο ανοιχτό και ευθύ τρόπο η Κουμουνδούρου άφησε να εννοηθεί δημοσίως πως κάνει την αυτοκριτική της για την συγκυβέρνηση με τον κ. Καμμένο (αν και χαρακτηριζόταν αναγκαία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια) και συγχρόνως ότι δεν προτίθεται να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Με αυτόν τον τρόπο πετά ουσιαστικά το μπαλάκι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζητώντας να μάθει εάν έχει αντιληφθεί ποια είναι τα συμπεράσματα που οφείλει να έχει αντλήσει από την κυβερνητική του συνεργασία με τη ΝΔ και με το ΛΑΟΣ το 2.

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)