Τα μασάει...


Με τον Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της πρώην γενικής γραμματέως... Αντεγκληματικής Πολιτικής περί σκευωρίας για το πόρισμα - κόλαφο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που διαπιστώνει απευθείας αναθέσεις και υπερτιμολογήσεις κατά τη θητεία της την περίοδο της πανδημίας, που φέρεται να ζημίωσαν το δημόσιο με δύο εκατομμύρια ευρώ
, η Σοφία Νικολάου επανήλθε το πρωί, μετά τη χθεσινή της επίσκεψη στο ΣΔΟΕ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ενδεχόμενο παραίτησης από τη διεκδίκηση βουλευτικής έδρας στις προσεχείς εκλογές και επανέλαβε τις κατηγορίες της κατά της Κουμουνδούρου, του δημοσιογράφου - εκδότη του Documento που αποκάλυψε την υπόθεση, Κώστα Βαξεβάνη και κατά του ΣΔΟΕ.

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, με την υποψηφιότητά της στην Εύβοια να βρίσκεται στον αέρα, η κ. Νικολάου δήλωσε ότι η ίδια δεν πρόκειται να παραιτηθεί, παρά μόνο εάν της το ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως μάλιστα είπε, «δεν κλήθηκα για εξηγήσεις και δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ από υποψήφια».

Η Σοφία Νικολάου υποστήριξε και πάλι εότι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, έσπευσαν μετά από πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν άρον άρον το πόρισμα, ώστε να βρίσκεται την Παρασκευή (17/2) στα χέρια του Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να προλάβει την έκδοση του Documento της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας μάλιστα, ότι θα ζητήσει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

«Για τον λόγο αυτό ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, άσκησε ποινική δικογραφία σε βάρος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έκαναν την αναφορά», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε πως «από την πορισματική αναφορά απουσίαζε ένα βασικό έγγραφο που βεβαιώνει ότι όλες οι συμβάσεις που έγιναν από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής την περίοδο της πανδημίας ήταν καθ’ όλα νόμιμες».

Παραδέχτηκε ωστόσο, ενώ μέχρι χθες απειλούσε με μηνύσεις ακόμα και τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, ότι δεν έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος τους. 

Σύμφωνα πάντως με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται το documentonews, το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε υπηρεσιακώς στον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστο Μπαρδάκη, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και χρεώθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο δικογραφίας που έχει ανοιχτεί και αφορά στις απευθείας αναθέσεις της πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, που φέρονται να ζημίωσαν με 2 εκατ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο. 

Λεπτομερή δε απάντηση στους νέους ισχυρισμούς της έδωσε με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, στην οποία παρουσιάζει τα 12 σημεία του πορίσματος του ΣΔΟΕ που την «καίνε».

«Και πόρισμα υπάρχει και είναι πολυσέλιδο, αναλυτικό και πλήρες για το πώς ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 2 εκατ. ευρώ από το "γαλάζιο πιράνχα" (τουλάχιστον 2 εκατ. γιατί το ΣΔΟΕ υπολόγισε τη ζημία με βάση τις ανώτερες τιμές της αγοράς).
Και όλα τα έγγραφα που έστειλε η Γ. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (με το υπ αριθ. πρωτ: 24573/20.12.2021 έγγραφο), λήφθηκαν υπόψη από το ΣΔΟΕ πριν καταλήξει στο πόρισμά του.
Και επιχείρηση που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο, ούτε την απαραίτητη κρατική άδεια για να εκτελέσει την προμήθεια βρέθηκε (Α. Μ.)
Και εταιρεία μιας χρήσης βρέθηκε (ΕX. P).
Και εταιρεία - βιτρίνα άλλης βρέθηκε (Κ.EE για τη Ν.Ο Ε.Ε).
Και εταιρείες χωρίς γραφεία, προσωπικό και τζίρους βρέθηκαν.
Και εταιρεία - πλυντήριο που έκανε το ξέπλυμα με τα Iphone και τη Mercedes premium βρέθηκε (L.G.H).
Και εταιρεία που φέρεται να προμηθεύθηκε από ανύπαρκτο προμηθευτή βρέθηκε (Α.Μ από Μ.G).
Και εταιρείες με κοινό ιδιοκτήτη που υπέβαλαν δήθεν προσφορές βρέθηκαν (Ν.Π & Π.Ν).
Και εταιρεία που δήθεν είχε προμηθευθεί από άλλον ανάδοχο, που όμως δε διέθετε τα είδη βρέθηκε (Ν.Ο από Α.Μ).
Και επιχειρήσεις που διευκόλυναν το πλιάτσικο με εικονικά τιμολόγια βρέθηκαν (Γ. Κ,  C. MIKE και Σ.-Χ. ΜΙΚΕ).
Και τα φυσικά πρόσωπα που βοήθησαν ως συνεργοί βρέθηκαν (Α.Ν και Χ.Μ)»...

Η Εφημερίδα των Συντακτών