Ο Ν. Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος της Κύπρου...


 Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, μετά τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών που έγιναν στην Κύπρο. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, ο κ. Χριστοδουλίδης λαμβάνει ποσοστό 51,91%, έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη που έπεται με 48,09%. ..

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων επικοινώνησαν με τον κ. Χριστοδουλίδη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο ανθυποψήφιός του Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προκειμένου να τον συγχαρούν.

Ψήφισαν συνολικά 405.086 άτομα και το τελικό ποσοστό προσέλευσης διαμορφώθηκε στο 72,2%.

Νωρίτερα, το exit poll Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου έδινε προβάδισμα στον Νίκο Χριστοδουλίδη με ποσοστό από 50,5% έως 53,5%, έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη με 46,5% έως 49,5%. Αντίστοιχα το exit poll του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα έδειξε προβάδισμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών με ποσοστό 52-56%, έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη με ποσοστό 44-48%.

Η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθέρια.

► Σε δηλώσεις του, λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε πως «θα είμαι ένας ενεργός πολίτης από αύριο, δεν θα παραμείνω στο πολιτικό σκηνικό», ενώ συνεχάρη τον Ν. Χριστοδουλίδη και του ευχήθηκε «καλή δύναμη». Πρόσθεσε ότι η αυριανή μέρα θα τον βρει στο σπίτι του.