Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Νομοσχέδιο στη Ρωσία επιτρέπει στον Πούτιν να αποκρύπτει επίσημα στατιστικά στοιχεία

 
Η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) της Ρωσίας ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση, να μην δημοσιεύει κανένα στατιστικό στοιχείο, σε οποιονδήποτε τομέα κρίνει σκόπιμο. Μάλιστα, έχει σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Έτσι, το Κρεμλίνο θα μπορεί επίσημα να μην λογοδοτεί στο ρωσικό λαό, αλλά και σε φορείς, αφού δεν θα χρειάζεται στοιχεία για να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Νωρίτερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας σταμάτησε να δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν καταδικαστικές αποφάσεις σε στρατιωτικούς. Επίσης μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι ρωσικές αρχές κατέστησαν μυστικά, ένα μεγάλο αριθμό μακροοικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών στοιχείων του εξωτερικού εμπορίου, στοιχείων του τραπεζικού συστήματος, στοιχείων που αφορούν στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, στοιχείων που έχουν σχέση με τα συναλλαγματικά αποθέματα και τα αποθέματα χρυσού.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny