Εκλογές χωρίς υποκλοπές...


 Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ημερομηνία των εκλογών έχει κλειδώσει για τις 9 Απριλίου. Αν δεν αλλάξει κάτι, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι και οι τελευταίες της παρούσας Βουλής, κατά τις οποίες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διευθετήσει νομοθετικά όσες υποθέσεις θεωρεί ότι μπορούν να την ενισχύσουν στο εκλογικό σώμα.

Καινούργια επιδόματα δεν αναμένεται να... δοθούν, καθώς ο πρωθυπουργός, την περασμένη Πέμπτη, στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, είπε πως «δεν θα υπάρχει άλλο πακέτο στήριξης». Βεβαίως, ρουσφετολογικός χώρος υπάρχει και αυτόν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τον εξαντλήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ταυτόχρονα, όμως, έχει φροντίσει να επιβάλει πλήρη συσκότιση στο σκάνδαλο των υποκλοπών που ταλάνισε και ταλανίζει τη χώρα από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Ο,τι έχει έρθει στο φως και ό,τι γνωρίζουμε οφείλεται στις αποκαλύψεις του Τύπου, στις έρευνες της ΑΔΑΕ, στη δραστηριότητα της αντιπολίτευσης και στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Δικαιοσύνη, που υποτίθεται ότι έχει επιληφθεί του σκανδάλου, αντί να διεξαγάγει μια ενιαία και προς πάσα κατεύθυνση διερεύνηση του θέματος, με πρωταγωνιστή τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο, έσπασε την έρευνα σε πέντε κομμάτια. Το γεγονός αυτό όπως και το ότι η έρευνα καθυστέρησε όσο χρειαζόταν, ώστε οι εμπλεκόμενοι να σβήσουν τα ίχνη του εγκλήματος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εκλογική μάχη θα δοθεί χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επίσημη τοποθέτηση γι' αυτό, χωρίς υπεύθυνους, χωρίς διωκόμενους, χωρίς να έχει δοθεί έστω και μία επίσημη εξήγηση για το πώς και το γιατί.

Στην ίδια, δυστυχώς, γραμμή με τη Δικαιοσύνη κινείται και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) του κ. Πιτσιλή, ο οποίος, κατά το πρότυπο του κ. Ντογιάκου, αντί να διατάξει ενιαία έρευνα για τα εικονικά τιμολόγια στα οποία εμπλέκονται οι εταιρείες Krikel, Marc, Ιονία Τεχνική, ΚΥΡΑ κ.λπ., έσπασε την έρευνα σε τρία κομμάτια. Ετσι, ούτε κι από εκεί φαίνεται πως θα φωτιστούν το σκάνδαλο των υποκλοπών και η χρηματοδότησή του.

Το βέβαιο είναι πως ο ψηφοφόρος θα πάει στην κάλπη σε συνθήκες απόλυτου κουκουλώματος του σκανδάλου και με τους υπεύθυνους να παριστάνουν τις αθώες περιστερές και να διεκδικούν την ψήφο του. Αν αυτό δεν είναι γελοιοποίηση των θεσμών, τότε τι είναι;...

efsyn.gr