Ξέφραγο αμπέλι...


 Τελικά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι υπολογίζαμε. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της έρευνας του consortium διεθνών ΜΜΕ, όπως η Haaretz, ο Guardian, η Le Monde, ο Spiegel και η El Pais, για τη δράση της ισραηλινής Team Jorge κάνουν από χθες τον γύρο της Ευρώπης. 

Πρόκειται για μια... ομάδα που παρεμβαίνει και επηρεάζει εκλογικές αναμετρήσεις εδώ και δύο δεκαετίες - 33 εκστρατείες, εκ των οποίων οι 27 επιτυχημένες, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στη σχετική έρευνα.

Πώς επηρεάζουν; Μα φυσικά με υποκλοπές, με κατασκευή και διάδοση fake news και hacking κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών. Στην έρευνα των διεθνών ΜΜΕ επισημαίνεται ότι η ομάδα αυτή διατηρεί γραφεία και στην Ελλάδα. 

Πρόκειται για την τέταρτη περίπτωση παράνομου λογισμικού που δραστηριοποιείται στη χώρα μας την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Palantir, Predator, Majoritas, Team Jorge. Η αγωνιώδης προσπάθεια της Ν.Δ. να διαψεύσει δεν πείθει. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στην περίπτωση των υποκλοπών από ΕΥΠ και Predator. Όπως γνωρίζουμε, αυτό δεν πήγε και πολύ καλά.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι πρακτόρων και παράνομων λογισμικών, μπαίνοντας δίπλα σε χώρες και προβληματικές Δημοκρατίες της υποσαχάριας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. 

Και διερωτάται εύλογα κανείς: για ποιους δουλεύουν; 

Ποιος πληρώνει; Τι ρόλο έχουν παίξει; Έχει επιχειρηθεί η παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα και σε εκλογές; Εδώ χρειάζονται απαντήσεις. 

Καθαρές και σαφείς. Οι απέλπιδες προσπάθειες διάψευσης μόνο γέλια προκαλούν. 
Είναι πιο φαιδρές και από τις κυρίες Βόζεμπεργκ και Ασημακοπούλου, οι οποίες κατήγγειλαν τους ευρωβουλευτές που έθεσαν θέμα Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα ως…