«Οι Βέλγοι δικαστές τής πρότειναν να παραδεχτεί την ενοχή της για να αποφυλακιστεί»...

 
Corriere della Sera για Εύα Καϊλή...

Οι Βέλγοι δικαστές που ερευνούν το σκάνδαλο του Qatargate φέρεται να άσκησαν αδικαιολόγητη πίεση στην Εύα Καϊλή, προτείνοντάς της να ομολογήσει την ενοχή της, με την υπόσχεση ότι θα απελευθερωθεί από τη φυλακή, αναφέρει η Corriere della Sera επικαλούμενη τους δικηγόρους της. 

Υπενθυμίζεται πως... μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή κατήγγειλαν ότι η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση για έξι ώρες, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί, ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της, κάνοντας λόγο για βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα και έκανε λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα η ιταλική εφημερίδα φέρνει στο φως τον προαναφερόμενο ισχυρισμό του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Η νέα του επίθεση αναφέρεται σήμερα το πρωί από την Corriere della Sera.

«Από την πρώτη στιγμή πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη και να αποφυλακιστεί και έτσι επιτέλους να μπορέσει να αγκαλιάσει ξανά την κόρη της», λέει ο Δημητρακόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πελάτισσά του, που δηλώνει αθώα από την πρώτη μέρα, αρνείτο πάντα. 

«Παρά το γεγονός ότι το να είναι μακριά από το κοριτσάκι της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό μαρτύριο, δεν έχει συμφωνήσει να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει», προσθέτει ο Έλληνας δικηγόρος.

Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα «δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα ότι η μητέρα της ήταν διεφθαρμένη γυναίκα πολιτικός, γιατί δεν είναι αλήθεια».

Η κατηγορία των βασανιστηρίων και η προσφυγή στον Άρειο Πάγο

Το πορτρέτο που σχεδιάζει ο Δημητρακόπουλος για την 44χρονη πελάτη του, είναι αυτό μιας γυναίκας η οποία σημαδεύτηκε βαθιά από τον ενάμιση μήνα που πέρασε πίσω από τα κάγκελα στη φυλακή Χάρεν.

«Έτρεμε καθώς ανέφερε στον δικαστή, η οποία επίσης ήταν γυναίκα, τα βασανιστήρια που υπέστη, όχι στη φυλακή, αλλά στο κελί της αστυνομίας. Αυτό που βίωσε – λέει ο δικηγόρος – θυμίζει την ταινία Midnight Express, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο κέντρο της Ευρώπης».

Το κατηγορητήριο κατά των υποτιθέμενων επιθετικών μεθόδων της βελγικής δικαιοσύνης τελειώνει με την ανακοίνωση της επόμενης νομικής κίνησης από την ομάδα υπεράσπισης της Εύας Καϊλή: «Την επόμενη εβδομάδα θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ανακοινώνει ο Δημητρακόπουλος. Όταν κάποιος συλλαμβάνεται προστατεύεται άμεσα από το νόμο. Αναρωτιέμαι αν ήταν έτσι και στις Βρυξέλλες».