Ο Χάρι βάζει φωτιές στο Μπάκιγχαμ...


 Το σεξ, τα ναρκωτικά και οι Ταλιμπάν...

Για πρώτη φορά, ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται τη δική του ιστορία, τη δική του αλήθεια για τη βασιλική οικογένεια και για το πώς είναι να ζεις μία ζωή ως αναπληρωματικός διάδοχος του θρόνου, ως «ρεζέρβα». 

Μετά το ντοκιμαντέρ με τη συζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στο Netflix που αποκάλυψαν στοιχεία σε... σχέση με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Δούκας του Σάσσεξ στην αυτοβιογραφία του προχωρά σε σωρεία νέων αποκαλύψεων από τα 17 του χρόνια όταν και έκανε για πρώτη φορά σεξ και κοκαΐνη έως και τις σχέσεις του με τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο.

Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει υπό τον τίτλο «spare» στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πεδίο στις 10 Ιανουαρίου 2023, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη σχέση του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του που δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ στο παρελθόν.

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια που ψιθύρισε στη γιαγιά του, την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β', όταν έφτασε στο νεκροκρέβατό της λίγες ώρες μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον Δούκα του Σάσσεξ, είπε στην αείμνηστη γιαγιά του ψιθυριστά ότι «ήλπιζε ότι θα ήταν ευτυχισμένη» και ότι θα ήταν με τον παππού του, τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος είχε πεθάνει ένα χρόνο πριν σε ηλικία 99 ετών.

Ο Χάρι γράφει επίσης στο βιβλίο ότι της είπε ότι «τη θαύμαζε που εκπλήρωσε τα καθήκοντά της μέχρι το τέλος», αναφέροντας τη συμμετοχή της στους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας εκείνο το καλοκαίρι.

Ίσως ο πιο εκρηκτικός ισχυρισμός του Χάρι είναι ότι ο αδελφός του πρίγκιπας Γουίλιαμ τον έσπρωξε στο πάτωμα σε έναν καυγά για τη σύζυγο του Χάρι, Μέγκαν.

Ο Χάρι λέει ότι ο ίδιος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχαν ζητήσει από τον πατέρα τους να μην παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, η οποία είναι πλέον βασίλισσα της Βρετανίας. Παρ’ όλα αυτά, γράφει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Γουίλιαμ κατέληξαν να εύχονται στον πατέρα τους έναν ευτυχισμένο γάμο και είχαν κάποια συμπάθεια για τη σχέση τους.

Επίσης αναφέρεται και στις φήμες των μέσων ενημέρωσης ότι ήταν ο καρπός μιας σχέσης μεταξύ του ταγματάρχη Τζέιμς Χιούιτ και της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα και στους ισχυρισμούς ότι ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος αστειευόταν συχνά ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο πραγματικός του πατέρας. Ο Χάρι λέει ότι η ιδέα είναι παράλογη, δεδομένου ότι η μητέρα του δεν γνώρισε τον Χιούιτ παρά μόνο πολύ μετά τη γέννησή του.

Σε ότι αφορά το σάλο που είχε προκληθεί όταν πήγε ντυμένος ναζί σε πάρτι μεταμφιεσμένων το 2005, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρει ότι επισκέφθηκε ένα κατάστημα με κοστούμια και βρήκε διάφορες επιλογές για το πάρτι. Τηλεφώνησε στον Γουίλιαμ και την Κέιτ για συμβουλές και είπε ότι του πρότειναν αμέσως τη ναζιστική στολή.

Ο 38χρονος δούκας του Σάσσεξ υπηρέτησε δύο θητείες κατά των Ταλιμπάν, πρώτα ως προωθημένος ελεγκτής αέρος που καλούσε σε αεροπορικές επιδρομές το 2007-2008 και στη συνέχεια πετούσε το επιθετικό ελικόπτερο το 2012-2013. Στο βιβλίο, λέει ότι ανέλαβε έξι αποστολές ως πιλότος που τον οδήγησαν στο να «αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές». «Ο αριθμός μου είναι 25. Δεν είναι ένας αριθμός που με γεμίζει ικανοποίηση, αλλά ούτε και με φέρνει σε δύσκολη θέση», έγραψε. Ποτέ δεν έχει συζητήσει δημοσίως πόσους Ταλιμπάν σκότωσε.

«Μου φέρθηκε σαν έναν νεαρό επιβήτορα»

«Μου φέρθηκε σαν να ήμουν ένας νεαρός επιβήτορας» σημειώνει ο Δούκας του Σάσσεξ για την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία, εγείροντας ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο περιγράφει τον βίο του στο... κρεβάτι.

Όπως σημειώνει ο «αντάρτης» του Μπάκιγχαμ στη βιογραφία του, γνώρισε μια γυναίκα στα 17 του χρόνια, η οποία ήταν μεγαλύτερή του. Ενώ εξιστορώντας ένα γεγονός αναφέρει πως ήταν το 2001 και εκείνος ακόμη μαθητής στο Κολέγιο του Ιτον στο Γουίνδσορ, όταν ο Μάρκο, ένας εκ των σωματοφυλάκων της βασιλικής οικογένειας, τον επισκέφθηκε. Κατά την επίσκεψή του, αναφέρει πως υποπτευόταν ότι ο Μάρκο είχε γνώση του... one-night stand που είχε κάνει και ήθελε να μάθει αν ισχύει.

Μάλιστα καταγράφεται πως κατά τη διάρκεια του γεύματος τους σε μία καφετέρια στο κέντρο της πόλης, ο σωματοφύλακας παραδέχτηκε πως η βασιλική οικογένεια τον είχε στείλει για να μάθει την αλήθεια....

«Πήρα κοκαΐνη στα 17 μου»

Μέρος των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι, αφιερώνονται στη χρήση... κοκαΐνης που έκανε στα 17 του. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος χρησιμοποιούσε το ναρκωτικά κατά τη διάρκεια των άγριων πάρτι του.

«Δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό, δεν με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο αλλά αισθάνθηκα διαφορετικά και αυτός ήταν ο βασικός στόχος μου, να αισθάνομαι, να είμαι διαφορετικός. Ήμουν ένας νέος 17 ετών που ήθελε να δοκιμάσει οτιδήποτε ανέτρεπε τα καθιερωμένα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι έκανα» σημείωσε για την εμπειρία του με τα ναρκωτικά τονίζοντας ότι ανάμεσα στα πάθη του βρέθηκαν και η κάνναβη με το αλκοόλ.

Ο βασιλιάς Κάρολος μάλιστα, τον είχε συνοδεύσει, κατά την εφηβική του ηλικία σε μια κλινική αποτοξίνωσης για να συναντήσει απεξαρτημένα άτομα, όταν ανακάλυψε ότι κάπνισε μαριχουάνα και ότι έπινε αλκοόλ σε ηλικία που δεν του επιτρεπόταν ακόμη...

protothema.gr