Οικογένεια Μπακογιάννη: Το παρασκήνιο της παρακολούθησης...


 Πώς την «πρόδωσε» ο Μητσοτάκης...

Πώς η οικογένεια Μπακογιάννη υποψιάστηκε ότι τελούσε υπό παρακολούθηση - Η λεκτική επίθεση του Μητσοτάκη και η παρέμβαση διαμεσολαβητή
Αίσθηση προκαλούν οι νέες πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση της οικογένειας Μπακογιάννη μέσω του συστήματος Predator...
Σύμφωνα με το Documento, που επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, η οικογένεια Μπακογιάννη πριν πιστοποιήσει την παρακολούθηση με την έρευνα στο κινητό είχε αντιληφθεί ότι υπάρχει παρακολούθηση όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε μέλος της και δήλωσε ότι γνωρίζει περιεχόμενο συνομιλίας που είχε γίνει με τον Κώστα Βαξεβάνη.

 
Όπως αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης, στη λίστα όσων παρακολουθούνταν με Predator που είχε η εφημερίδα του στην κατοχή της, υπό παρακολούθηση ήταν μόνο η μητέρα του παιδιού του δημάρχου Αθηναίων Μαίη Ζανή.

Σύμφωνα με τον εκδότη του Documento, στις 28 Απριλίου 2022, το μεσημέρι, είχε επικοινωνήσει με την Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρίας ΑIA, με αντικείμενο της συζήτησης το ενδιαφέρον πελατών της για διαφημίσεις στην εφημερίδα. Ο Κ. Βαξεβάνης, πάνω στη συζήτηση ενημέρωσε την Αλεξία Μπακογιάννη ότι στο φύλλο που θα κυκλοφορούσε αποκάλυπτε για την πρόσληψη του γιου Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, από Ισπανό ευρωβουλευτή, με την Αλεξία Μπακογιάννη να θεωρεί λάθος το θέμα λέγοντας «τι φταίει το παιδί, έχει και αυτό δικαίωμα να πιάσει κάπου δουλειά».

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει ότι δημοσίευμα θορύβησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έδωσε εντολή να βρεθεί ποια ήταν η πηγή των πληροφορίων της εφημερίδας. Την 1η και 2η Μαΐου ο Μητσοτάκης ενημερώθηκε από πρόσωπο στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η πηγή του δημοσιεύματος που αφορούσε τον γιο του ήταν η οικογένεια της Ντόρας και συγκεκριμένα η Αλεξία Μπακογιάννη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Documento, ο Μητσοτάκης αμφισβήτησε ότι θα μπορούσε η Αλεξία Μπακογιάννη να δώσει πληροφορίες για τον γιο του. Όμως ο συνομιλητής του επέμεινε και μάλιστα του είπε: «Κυριάκο, μην επιμένεις, έχουμε στοιχεία. Υπάρχουν όσα ειπώθηκαν στο τηλέφωνο».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρωθυπουργός όχι μόνο δεν φέρεται να ρώτησε πώς υπάρχουν όσα ειπώθηκαν στο τηλέφωνο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από άλλη πηγή, θεώρησε δεδομένη την «προδοσία» και έκανε λεκτική επίθεση σε μέλος της οικογένειας. Πρόσωπο το οποίο σχετίζεται στενά με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέλαβε να διευθετήσει την κρίση που υπήρχε με αλλεπάλληλες επικοινωνίες.