WSJ: O επικεφαλής της FTX «τσέπωσε» 300 εκατ. δολάρια από γύρο χρηματοδότησης


 Συνέχεια στα δημοσιεύματα που εγείρουν ερωτήματα για τα πεπραγμένα του πρώην επικεφαλής της FTX.com, Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ έρχεται να θέσει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η FTX είχε λάβει 420 εκατ. δολάρια από μια σειρά μεγάλων επενδυτών σε γύρο χρηματοδότησης που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 2022, με την εταιρεία να αναφέρει πως θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την επέκταση των επιχειρήσεων της και τη βελτίωση των υπηρεσιών της για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την WSJ, 300 εκατ. δολάρια ή περίπου τα 2/3 του εν λόγω ποσού πήγαν στον Μπάνκμαν-Φράιντ, ο οποίος πούλησε μέρος των μετοχών που κατείχε την FTX, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος και των συναλλαγών.

Υπενθυμίζεται πως η FTX έχει καταθέσει αίτημα πτώχευσης και προστασίας από τους δανειστές της, με τον μεταβατικό CEO να αναφέρει πως «με την πείρα που έχω εδώ και 40 χρόνια, δεν έχω δει ποτέ ξανά τόσο πλήρη αποτυχία εταιρικού ελέγχου και τόση παντελή έλλειψη αξιόπιστων χρηματοπιστωτικών στοιχείων όσο αυτή που έχει σημειωθεί» στην FTX.