Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Πολάκης: Σιγή ασυρμάτου για τον παράνομο διορισμό της Καρποδίνη ως Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ


 Για παράνομο διορισμό της κας Θεανώς Καρποδίνη ως Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης, τονίζοντας πως εδώ και 48 ώρες η απουσία αντίδρασης από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Θάνου Πλεύρη, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως στήριξη/κάλυψη στο πρόσωπο της.

«Κάλυψη που επειδή αφορά σε οργανισμό ο οποίος διαχειρίζεται 6 δισ. ευρώ περίπου ετησίως, έχει αναμφίβολα και τη σύμφωνη γνώμη του ιδίου του κ. Μητσοτάκη!» τονίζεται σχετικά.

Το βράδυ της Τρίτης ο Π. Πολάκης, ισχυρίστηκε πως η κα Καρποδίνη διορίστηκε Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ σε θέση η οποία είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, παρότι μετείχε στο ΔΣ τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, «από τις οποίες -όπως είναι φυσικό- είχε σημαντικές οικονομικές απολαβές».

«Ο θίασος του επιτελικού κράτους των αρίστων σε μια από τις τελευταίες μεγάλες του παραστάσεις, αφιερωμένες σε όσους ακόμα δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν το 2019, "χλευάζει" και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη που αγωνίζεται να «βγάλει» τον μήνα, κάνοντας σαφές ότι οι άριστοι μπορούν να «κονομάνε» από 10 "μπάντες". Σαν να μην έφτανε, όμως, το προδήλως παράνομο του διορισμού και οι πολλαπλές οικονομικές απολαβές της κ. Καρποδίνη, ο συγκεκριμένος διορισμός φαίνεται ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα ακόμα και τις διαδικασίες επιλογής του ΑΣΕΠ. Πιο αναλυτικά, κατά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία επιλογής Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, η κυρία Καρποδίνη κατατάχθηκε από τον ΑΣΕΠ, αρχικά στην 11η και τελικά μέσω παραιτήσεων στην

8η θέση. Σύμφωνα, όμως, με την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μόνο οι 7 πρώτοι υποψήφιοι θα καλούνταν σε συνέντευξη και από αυτούς θα επιλέγονταν τρεις, εκ των οποίων ο Υπουργός Υγείας θα μπορούσε να επιλέξει τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ» προσθέτει.

«Η κ. Καρποδίνη, για ... κακή τύχη του ισχύοντος νομικού πλαισίου κατετάγη από τον ΑΣΕΠ στην 8 η θέση. Ως εκ του θαύματος, η 2η στην κατάταξη κα. Γκογκοζώτου "απέσυρε" την υποψηφιότητα της και έτσι δόθηκε η "ευκαιρία" στην κυρία Κορποδίνη να είναι μέσα στους 7 υποψήφιους που κλήθηκαν για συνέντευξη (η "αποσυρθείσα" κυρία Γκογκοζώτου ανταμείφθηκε με τη θέση της μη εκτελεστικής Προέδρου του ΕΟΠΥΥ...). Παρακάμπτοντας έτσι τα όποια εμπόδια, ακόμα και τη βαθμολόγηση του ΑΣΕΠ, η κα. Καρποδίνη κατάφερε (μέσω της "εξαιρετικής της επίδοσης" στην συνέντευξη του ΑΣΕΠ) να μπει στην τελική τριάδα των υποψηφίων, γεγονός που της άνοιξε τον δρόμο για το ... 2ο συνεχόμενο θαύμα, ήτοι να επιλεγεί τελικά εκείνη από τον κ. Πλεύρη για τη θέση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ! Φτάνει πια με το Επιτελικό Κράτος. Εδώ και καιρό, η Μητσοτάκης Α.Ε παράγει περισσότερους αρίστους από όσους μπορεί να πληρώσει από το υστέρημα του ο Έλληνας πολίτης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.