Πανελλήνια κακοκαιρία προ των πυλών – Πολύ νερό και στην Αθήνα

Anthony
0

Πανελλήνια κακοκαιρία προ των πυλών – Πολύ νερό και στην Αθήνα
 Ο καιρός αλλάζει. Προ των πυλών κακοκαιρία που θα πλήξει όλη την Ελλάδα και τον νομό της Αττικής. Δύσκολη μέρα η Κυριακή, με πολύ νερό. 

Από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού ανατρέπεται, καθώς ο εμποδιστής αντικυκλώνας ανεβαίνει βορειότερα στην Ευρώπη και φέρνει κακοκαιρία στην Ελλάδα. Το καιρικό μενού για τις επόμενες ημέρες θα έχει καταιγίδες και νοτιάδες, με το σκηνικό να διατηρείται έτσι έως και το τέλος του Νοέμβρη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Αρκετές ημέρες πριν οι μετεωρολόγοι έχουν ενημέρωσει για αυτή την κακοκαιρία, η οποία δεν έχει σχέση με την κακοκαιρία Εύα, αλλά θα φέρει πολύ νερό, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, σήμερα στην πρόγνωσή του ο Τάσος Αρνιακός την χαρκτήρισε ως «πανελλήνια κακοκαιρία», μιας και καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο καιρός μας έκανε τη χάρη εδώ και δυόμησι μήνες, με το φθινόπωρο να μπαίνει για τα καλά... λίγο πριν την έλευση του χειμώνα!

Γιαννόπουλος: Βροχερός καιρός για μέρες

Από την Πέμπτη αλλάζει ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι βροχές θα κρατήσουν για αρκετές ημέρες, αρχίζοντας την Πέμπτη από τα δυτικά και στη συνέχεια στα βόρεια.

Το κύμα των καταιγίδων θα αρχίσει να κατεβαίνει προς τα νοτιανατολικά, με πιθανές καταιγίδες να σημειώνονται και στην Αθήνα το απόγευμα.

Η πιο δύσκολη μέρα, ωστόσο, θα είναι η Κυριακή, όταν και θα πέσει πολύ νερό σε όλη την Ελλάδα. Από την κακοκαιρία δεν γλιτώνει ούτε η Αττική, που θα δεχτεί μεγάλο όγκο νερού.

Ίσως το μέρος που δεν θα δεχτεί βροχές το Σαββατοκύριακο είναι η ανατολική Κρήτη, με τον μετεωρολόγο να αναφέρει πως θα φανεί τις επόμενες ημέρες. 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και τα ανατολικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο τοπικά 7 όπου αναμένεται να στραφούν σε βορείων διευθύνσεων απο το απόγευμα και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 Πηγή:https://www.ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)