Τι γύρευε στο Κόσοβο ο Πάτσης;...


 Με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο του διαγραφέντος βουλευτή απ' τη Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, ακόμα ένα ερώτημα για τη δράση του πλανάται στον αέρα τις τελευταίες ώρες: Τι γύρευε στο Κόσοβο τόσες φορές και πώς είχε συναντήσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο;

Οι νέες αποκαλύψεις... έρχονται απ' την ιστοσελίδα www.ieidiseis.gr, που σήμερα παρουσιάζει το χρονικό των επαφών του Ανδ. Πάτση στο Κόσοβο. 

Η πρώτη επίσκεψη στο Κόσοβο που καταγράφει είναι στις 5 Οκτωβρίου 2020 οπότε ο Ανδρέας Πάτσης συναντά τον τότε πρωθυπουργό του Κοσόβου, Avdullah Hoti, την υπουργό Εξωτερικών Meliza Haradinaj-Stublla, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Fehmi Mehmeti, αλλά και τον πρώην ΥΠΕΞ Πέτριτ Σελίμι. 

Μετά τις συναντήσεις, εκδόθηκαν δελτία Τύπου από τα αντίστοιχα υπουργεία και αρχές του Κοσόβου, ενώ στα τραπέζια των συναντήσεων κυματίζει η ελληνική σημαία και έχουν τον χαρακτήρα επίσημων συναντήσεων με εκπρόσωπο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα, πάντα, με τις επίσημες ανακοινώσεις, στο επίκεντρο των συζητήσεων σε αυτό το υψηλό επίπεδο βρέθηκαν η εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Σε σχετικό tweet τότε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου κάνει λόγο για «ουσιαστική συνάντηση με Έλληνα βουλευτή» και επισημαίνει ότι υπάρχουν «πολλές δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ δύο χωρών, ειδικά στον οικονομικό τομέα».



Σχετική ανάρτηση στα social media είχε κάνει και η υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου λέγοντας ότι συνομίλησαν «για την πρόοδο των διμερών σχέσεων των δύο χωρών». 



Ακόμα και η Κεντρική Τράπεζας του Κοσόβου είχε κάνει αναφορά στη συνάντηση με τον κ. Πάτση, εστιάζοντας κυρίως στις τελευταίες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τη δέσμευση της CBK να ξεπεράσει την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο εύκολα, από τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

Όπως επισημαίνει το https://www.ieidiseis.gr, από μια μικρή έρευνα στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας του κ. Πάτση, προκύπτουν κι άλλες επαφές του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή, στις οποίες δεν αναφέρεται πουθενά η βουλευτική του ιδιότητα.

Ο κ. Πάτσης συναντήθηκε λοιπόν με το προσωπικό του Υπουργείου Τουρισμού του Κοσόβου. Στη συνάντηση εργασίας, η JPA υπέβαλε προτάσεις ώστε να αρθούν τα επιχειρηματικά και νομικά εμπόδια και το Κοσσυφοπέδιο να αποτελέσει πεδίο επένδυσης για τις ελληνικές εταιρείες», αναφέρει η ιστοσελίδα της JPA.

Συνάντηση είχε και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Κοσόβου αλλά και τον υπουργό Εμπορίου. «Μετά τις επιχειρηματικές αποστολές με πολιτικούς του Κοσσυφοπεδίου, προστίθεται μία νέα με την υπουργό Εμπορίου, κυρία Ροζέτα Χατζάρι, με τον Ανδρέα Πάτση. Η JPA συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων επαφών και εργαλείων για να εδραιωθεί στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου», τονίζει η ανακοίνωση για την εν λόγω συνάντηση.

Στο μεταξύ, σήμερα, μυστηριωδώς και κατά διαβολική σύμπτωση «έπεσαν» απ' το διαδίκτυο τόσο τα προφίλ του στο Facebook όσο και η προσωπική του ιστοσελίδα, στην οποία υπάρχει η ένδειξη «υπό κατασκευή».