Η Νέα Δημοκρατία αποθεώνει στο πόρισμά της τον Μητσοτάκη...


 Το κυβερνών κόμμα μπορεί να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών λέγοντας πως θα... ακολουθήσει τη θεσμική οδό την ίδια ώρα, όμως, κάνει άτυπες «θεσμικές» διαρροές για τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε μετά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Και τα συμπεράσματα στο πόρισμα της ΝΔ, σύμφωνα πάντα με τις άτυπες κυβερνητικές διαρροές, είναι ωδή στον άμεμπτο κυβερνήτη Μητσοτάκη που δεν έχει καμιά ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών όπως δεν έχουν καμιά ευθύνη το πρωθυπουργικό γραφείο και οι συνεργάτες του αν και ο εξ απορρήτων και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης, αποπέμφθηκε με την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, δεν ήξεραν τίποτα, δεν είδαν τίποτα, δεν άκουσαν τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών που συγκλονίζει την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει προκαλέσει την παρέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η ΝΔ δίνει ρεσιτάλ αποθέωσης των χειρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς εκτιμά ότι οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί σκανδάλου γύρω από τη νόμιμη παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και τη λειτουργία της ΕΥΠ «κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος» ενώ «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο πρωθυπουργός, το γραφείο του και οι συνεργάτες του γνώριζαν για την άρση του απορρήτου σε οποιοδήποτε στάδιο».

Παράλληλα η ΝΔ έβγαλε το συμπέρασμα ότι η  απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με το κακόβουλο λογισμικό Predator, προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν διενεργήθηκε, ούτε από την ΕΥΠ, ούτε από οποιονδήποτε άλλο δημόσιο φορέα. Ειδικά για το κρίσιμο ζήτημα της ενδεχόμενης χρήσης του λογισμικού παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα, η κυβέρνηση απάντησε ότι ούτε αυτό, ούτε κάποιο άλλο αντίστοιχο, κακόβουλο σύστημα χρησιμοποιείται από το Δημόσιο ή κάποια υπηρεσία του...

Η ΑΥΓΗ