Η κρίση που μας απειλεί...


 Ο πληθωρισμός για τον Σεπτέμβριο έφτασε το 12,1%. Με εξαίρεση τις χώρες τις Βαλτικής, που βρίσκονται στη δίνη της ουκρανικής κρίσης, είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι άλλη μια τιμητική πρωτιά για την Ελλάδα του Μητσοτάκη.

Είμαστε πρώτοι σε ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα, είμαστε σταθερά μέσα στους... πρώτους στην ακρίβεια των καυσίμων. Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος βουλιάζουν στα κέρδη, τα διυλιστήρια το ίδιο, στην εφοδιαστική αλυσίδα η αισχροκέρδεια πάει σύννεφο.

Το κράτος κερδίζει κι αυτό από την ακρίβεια και, ως εκ τούτου, δεν δέχεται κουβέντα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Κι έτσι η ακρίβεια ανατροφοδοτείται, τα κέρδη των λίγων συσσωρεύονται και το κόστος διαβίωσης για τους πολλούς γίνεται ανυπόφορο.

Ο λόγος που χτυπάμε παντού πρωτιές είναι ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα κέρδη των ισχυρών είναι ιερά. Έδωσε μάχες για να τα διασφαλίσει για τους ιδιώτες της Υγείας στην πανδημία. Σκόρπισε 7 δισ. σε απευθείας αναθέσεις.

Πρόσφερε δωρεάν υπερωρίες και ατομικές συμβάσεις στους μεγάλους εργοδότες. Κατάργησε τους περιβαλλοντικούς ελέγχους και περιορισμούς. Στήριξε φανατικά τη λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το καρτέλ της ενέργειας. Μοίρασε τα 33 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης σε καμιά δεκαριά ολιγάρχες.

Το συμπέρασμα είναι απλό. Αν θέλει η κοινωνία να αποτρέψει την κρίση που την απειλεί, πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα...

ΑΥΓΗ