Υπουργείο Αμυνας εκθέτει Μητσοτάκη...


 Με εκκωφαντικό τρόπο μέσω εγγράφου - βόμβα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καταρρέουν τα ψέματα της κυβέρνησης περί... τουρκικής νησίδας στον Έβρο όπου είχαν εγκλωβιστεί 38 πρόσφυγες.

Το έγγραφο του ΥΠΕΘΑ στάλθηκε ως απάντηση στις 6 Οκτωβρίου σε ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Αυγούστου αναφορικά με την κυριαρχία της νησίδας στον Έβρο. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ΕφΣυν, το ΥΠΕΘΑ, αφού ανατρέχει στο Πρωτόκολλο της Επιτροπής Διαχάραξης των Ελληνοτουρκικών (Ε/Τ) Συνόρων του 1926, όπως ψηφιοποιήθηκε από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού μετά από κατάλληλη γεωγραφική προσαρμογή των χαρτών του Πρωτοκόλλου, διαπιστώνει: 

«Από τα προδιαληφθέντα ευχερώς διαπιστώνεται ότι η υπόψη νησίδα τέμνεται από την Ε/Τ συνοριακή γραμμή, δημιουργώντας το ελληνικό και το τουρκικό τμήμα αυτής […]. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα “maps.gov.gr” απεικονίζονται τα πολύγωνα των γεωτεμαχίων του Κτηματολογίου, όπου στην περιοχή του Κισσαρίου εντοπίζεται το γεωτεμάχιο με ΚΑΕΚ 11035ΕΚ00075 που περιλαμβάνει την έκταση του ελληνικού τμήματος της εν λόγω νησίδας».

Για να το κάνουμε λιανά, σύμφωνα με τα πλέον αρμόδια χείλη, η επίμαχη νησίδα δεν είναι τουρκική, αλλά τέμνεται από τη συνοριακή γραμμή που τη χωρίζει σε δύο μέρη, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό.

Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ, δικαιώνει απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ, εκθέτει την κυβέρνηση και προκαλεί τεράστια ερωτήματα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σ’ ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα εδαφικής κυριαρχίας.

Να σημειωθεί ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επισημάνει όσο η κυβέρνηση έκανε και πάλι επένδυση σε fake news, ότι η νησίδα είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο με ιδιοκτήτη το ελληνικό Δημόσιο και διατύπωναν ερωτήματα σχετικά με την κυριαρχία της, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. μία εβδομάδα νωρίτερα έκανε λόγο για «σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας»...

avgi.gr