Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Τα κιλά του Μαρσέλο...


 Είναι απαράδεκτη όλη αυτή η χονδροφοβία και το fat shaming τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα κιλά του Μαρσέλο, από προοδευτικούς, μάλιστα, ανθρώπους. 

Και εξόχως υποκριτική. Θέλουμε το diversity (διαφορετικότητα) στο GNTM, αλλά... όχι στο ποδόσφαιρο, στηρίζουμε τα plus size μοντέλα, αλλά όχι τους plus size ποδοσφαιριστές. Η ισότητα, η πολυμορφία και η συμπερίληψη είναι καλές οπουδήποτε αλλού εκτός από το πιο δημοφιλές άθλημα…
Γιατί στο ποδόσφαιρο όλοι πρέπει να είναι σαν τον Ρονάλντο, να έχουν six pack κοιλιακούς και 4% σωματικό λίπος. Σώματα σαν του Μαρσέλο δεν έχουν θέση, η ταυτότητα σώματός του (body identity) χλευάζεται, η έκφραση του σώματός του (body expression) ντροπιάζεται. 
Δύο θεμελιώδη στοιχεία της ιδιοπροσωπίας του απορρίπτονται γιατί δεν ταιριάζουν με τα άκρως περιοριστικά και καταπιεστικά πρότυπα (σωματικής) εμφάνισης στον συγκεκριμένο χώρο.
Ντροπή. Όλα τα σώματα έχουν αξία, όλα τα σώματα (πρέπει να) έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Ο Μαρσέλο είναι valid, μην τον ακυρώνετε.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.