Αιχμές Σολτς στον Ερντογάν για την προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στον SCO


 Συνάντηση με τον πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είχε στη Νέα Υόρκη ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση τέθηκε η πρόθεση του Ερντογάν να εντάξει την Τουρκία στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκαής, μιας ομάδας στην οποία ξεχωρίσουν η Κίνα και η Ρωσία...

Μιλώντας μετά από τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο Σολτς τόνισε πως ο SCO «δεν είναι ένας οργανισμός που έχει σημαντική συμβολή στην παγκόσμια συνύπαρξη. Έτσι, είμαι πολύ ενοχλημένος από αυτή την εξέλιξη. Αλλά, στο τέλος, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε στον τι θα μας ωθεί ώστε να ξεκαθαρίσουμε πως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν μπορεί να είναι επιτυχημένος» ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος, σύμφωνα με το Reuters.

Σε σχόλιο για τα δημοψηφίσματα που ετοιμάζουν 4 περιφέρειες της Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές για ένταξη τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Σολτς υπογράμμισε πως είναι «ψεύτικα δημοψηφίσματα», που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Ο Σολτς εκτίμησε επίσης ότι η Ρωσία ίσως επιχειρήσει για άλλη μια φορά να σταματήσει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, κάτι που τόσο η Άγκυρα όσο και το Βερολίνο θέλουν να αποτρέψουν.