Σαντορίνη: Στη λίστα του Bloomberg με τους 6 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για διακοπές το φθινόπωρο


 Στους έξι κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη που οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν όλη τη χρονιά και κυρίως το φθινόπωρο, μακριά από τις αυξημένες ροές και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, τοποθετεί την Σαντορίνη, το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα και κυρίως τα νησιά της προσφέρονται για διακοπές τουλάχιστον μέχρι και τον Οκτώβριο, χάρη στις ήπιες καιρικές συνθήκες και τις χαμηλές βροχοπτώσεις. Ειδικά για όσους δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αλλά και για όσους δεν έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που τους εμποδίζουν να ταξιδέψουν το φθινόπωρο, πχ παιδιά και σχολεία, το φθινόπωρο είναι μια ιδανική περίοδος, με λιγότερο κόσμο και καλύτερες τιμές. Όμως, ειδικά η Σαντορίνη προσφέρει την πιο μεγάλη σε διάρκεια σεζόν παραμένοντας «ανοιχτή» μέχρι και το Νοέμβριο, επισημαίνει το δημοσίευμα...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το φετινό καλοκαίρι ήταν για πολλούς εφιάλτης: Οι επικές αποτυχίες των αεροπορικών εταιριών διεθνώς, οι συνωστισμοί, η εκτίναξη των τιμών στα ξενοδοχεία και οι καύσωνες τύπου Αρμαγεδδών, έκαναν το καλοκαίρι αυτό αξέχαστο. Και για πολλούς ήταν ένας καλός λόγος προκειμένου να αναβάλουν τις διακοπές τους.

«Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι ακόμη και για τους ταξιδιώτες που είχαν τα μέσα να το αντέξουν οικονομικά» λέει στο Bloomberg ο David Prior, ιδρυτής της ταξιδιωτικές λέσχης μελών Prior. «Ο πληθωρισμός έκανε τις ήδη υψηλές τιμές να σκαρφαλώσουν ακόμη πιο ψηλά και ο κόσμος έμεινε κατάπληκτος».

Και μπορεί βέβαια το κόστος από μόνο του να έκανε πολλούς να δειλιάσουν, ο πρωτοφανής καιρός έκανε άλλους να αναβάλουν τον προγραμματισμό τους ή να κατευθυνθούν σε άλλους προορισμούς. «Μέρη όπως οι Βαλεαρίδες ή η Ελλάδα ήταν πολύ ζεστά για κάποιους» λέει ο Prior. «Αρχίσαμε να βλέπουμε κόσμο να αποφεύγει αυτά τα μέρη ή και να εγκαταλείπει τελείως την ιδέα ενός ταξιδιού το καλοκαίρι».

Φέτος όμως τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά. «Συνήθως υπήρχε μεγάλη πτώση από τον Αύγουστο στον Σεπτέμβριο» λέει ο Charles Neville, του ταξιδιωτικού γραφείου JayWay Travel με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Αλλά τώρα πρόκειται για μετακίνηση αυτού του χρονικού πλαισίου στον Οκτώβριο και ακόμη και στον Νοέμβριο».

www.in.gr/