Opel: Η αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε το 1862 κατασκευάζοντας ραπτομηχανές γιορτάζει 160 χρόνια

0


 Η Opel γιορτάζει φέτος τα 160 χρόνια από την ημέρα που Adam Opel ίδρυσε την εταιρεία του στο Rüsselsheim, θέτοντας τις βάσεις για μια διεθνώς δραστήρια και επιτυχημένη εταιρεία. Ξεκινώντας από την παραγωγή ραπτομηχανών το 1862, η Opel έγινε στη συνέχεια ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ποδηλάτων στον κόσμο και, τελικά, μια διεθνούς φήμης μάρκα αυτοκινήτων...

1862: Το ξεκίνημα

Ως ο μεγαλύτερος γιος του Philipp Wilhelm Opel (κλειδαρά και αυθεντία στο είδος του) ο Adam είχε προδιαγεγραμμένη πορεία, αφού μια μέρα επρόκειτο να αναλάβει και να συνεχίσει την επιχείρηση του πατέρα του.

Ο Adam όμως είχε άλλα σχέδια, καθώς το μεγάλο του όνειρο ήταν το Παρίσι. Έχοντας ζήσει στη Λιέγη, τις Βρυξέλες και το Λονδίνο, τελικά έφτασε στον πολυπόθητο προορισμό του, όπου και πήρε την απόφαση να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο των ραπτομηχανών.

Opel

Στα τέλη Αυγούστου του 1862, σε ηλικία 25 ετών, επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του το Rüsselsheim και δημιούργησε το λιτό εργαστήριό του στο σπίτι των γονιών του – ενάντια στις τότε επιθυμίες του πατέρα του, ο οποίος δεν είχε κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τις ραπτομηχανές. Έχοντας ζήσει σε κοσμοπολίτικες πόλεις, η επιστροφή του στο μέρος όπου γεννήθηκε ήταν μεγάλη αλλαγή για τον νεαρό ταξιδευτή. Όμως εκεί, στο Rüsselsheim των 2.000 κατοίκων, ο Adam έθεσε τις βάσεις για την Opel.

Η διαδικασία συναρμολόγησης της πρώτης ραπτομηχανής κράτησε μήνες. Μετά την ολοκλήρωσή της, ο δεξιοτέχνης ράφτης Hummel από το Rüsselsheim την αγόρασε και τη χρησιμοποίησε επί 40 χρόνια. Ακόμα και τότε το μότο ήταν: «Opel, η αξιόπιστη».

www.newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)