Πούτιν και Ερντογάν ένοχοι για τον Ανδρουλάκη, τους… συνέλαβε ο Άδωνις-Κλουζό!


 Με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κάθε μπούσουλα. Είναι τέτοιος ο αντίκτυπος, εσωτερικός και διεθνής, που τους έχει πάρει από κάτω και οι αντιδράσεις τους είναι κάτι χειρότερο από σπασμωδικές.

Στο ένα και μοναδικό ερώτημα... «γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη;» καμιά απάντηση δεν έχει δοθεί.

Στην αρχή έπαιξαν το παιχνίδι των «διαρροών»: Πρώτα διοχέτευσαν σε φιλικά τους μέσα ενημέρωσης ότι η παρακολούθηση του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε επειδή το ζήτησαν υπηρεσίες ξένων χωρών και κατονομάστηκαν η Ουκρανία και η Αρμενία. Η διάψευση τούς ήρθε κατακέφαλα από τους πρεσβευτές των χωρών αυτών στην Αθήνα.

Μετά άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες κακοήθεις φήμες, ότι δήθεν η παρακολούθηση απέφερε «ευρήματα» για την προσωπική ζωή του παρακολουθούμενου. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υποστηριχθεί λόγω φαιδρότητας. Υποτίθεται ότι η ΕΥΠ προστατεύει την «εθνική μας ασφάλεια». Επομένως, τι την ενδιέφεραν τα προσωπικά ενός πολιτικού;

Κι επειδή μία μία οι «εφευρέσεις» καταρρέουν και απάντηση στο ερώτημα δεν δίνουν, το παιχνίδι της προπαγάνδας μεταφέρεται αλλού: σε ξένες εχθρικές χώρες, που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ιδού, λοιπόν, ο νέος «εχθρός», όπως τον ανακάλυψε ο επίδοξος Κλουζό της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης . Όποιος διαβάσει όσα είπε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης έχει δύο επιλογές. Ή να τρομοκρατηθεί ή να βάλει τα γέλια.

Πρώτα ο Άδωνις μας λέει ότι ο Πούτιν θα ήταν πολύ χαρούμενος αν έπεφταν κυβερνήσεις που είναι αντίθετες στη Ρωσία. Αλλά προσθέτει ότι δεν κατηγορεί τη Ρωσία για το «χακάρισμα».

Μετά ο Αδωνις μας λέει ότι πίσω από όλα αυτά «θα μπορούσε να βρίσκεται η Τουρκία».

Ο Αδωνις έχει δίκιο. Ο Πούτιν θα έτριβε τα χέρια του αν έπεφτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης, έχει δίκιο ότι και η Τουρκία «θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά».

Οι «υπόνοιες» αυτές θα μπορούσαν να συζητηθούν, αν ο εμπνευστής τους μπορούσε να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: Τι σχέση έχουν ο Πούτιν και ο Ερντογάν με την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη;

Αν έχουν σχέση, σημαίνει ότι η ελληνική μυστική υπηρεσία, η οποία παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη, είναι διαβρωμένη από… Ρώσους ή Τούρκους πράκτορες. Οι οποίοι έπεισαν το διοικητή τη και να παρακολουθεί τον Ανδρουλάκη και να το κρύψει από τον πρωθυπουργό. Σε αυτό δεν οδηγούν οι ισχυρισμοί του υπουργού-Κλουζό;

Πρόκειται, φυσικά, για αστειότητες. Οι οποίες μπορεί να λέγονται στα τηλεπαράθυρα των ελληνικών πρωϊνάδικων προς τέρψιν των ψηφοφόρων του Βόρειου Τομέα της Αττικής, αλλά οι Τάιμς της Νέας Υόρκης είναι ένα παγκόσμιο μέσο ενημέρωσης. Και τέτοιες μπούρδες μόνο ζημιά κάνουν.

Διότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν μπορεί να επιδιώκουν να μας βλάψουν, ακόμα και να ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά τι σχέση έχει αυτό με την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη; Πράκτορες της… Ρωσίας και της Τουρκίας και όχι της ελληνικής ΕΥΠ παγίδευσαν το τηλέφωνό του; Τότε γιατί ο Μητσοτάκης έδιωξε τον αρχιΚΥΠατζή Κοντολέοντα, μολονότι η παρακολούθηση ήταν «νόμιμη»;

Όσο ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να απαντήσει γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε «νομίμως» τον Ανδρουλάκη, τόσο θα ξεπετάγονται υπουργοί-Κλουζό για να τον βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Ο πρωθυπουργός, οι περί αυτόν και υπουργοί του σπέρνουν τη σύγχυση άλλοτε με ψέματα, άλλοτε με παραπλάνηση και ενίοτε με απίθανες παραδοξολογίες, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε λοβοτομημένους.

Ο παλιός πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν το έχει πει έτσι: «Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους»…

Γιώργος Καρελιάς

news247.gr