Κατακραυγή για το όργιο αστυνομικής βίας στη Μαλαματίνα...

 
Πυρ ομαδόν από κόμματα, οργανώσεις και πολίτες μετά το νέο βίαιο χτύπημα των ΜΑΤ κατά των απεργών στην είσοδο του εργοστασίου της Μαλαματίνας. Τραυματίες συνδικαλιστές, επίθεση δέχθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν... οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με ξύλο και χημικά στους συγκεντρωμένους απεργούς, οι οποίοι ζητούν ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, αλλά και υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση Μαλαματίνα, Γιάννης Φραγγίδης, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο χτυπημένος στο κεφάλι. 

Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλοι εργάτες, ενώ το συνδικαλιστικό σωματείο καταγγέλλει ότι η αστυνομία έχει εγκλωβίσει εργαζόμενους μέσα στο εργοστάσιο.

Νωρίτερα, άλλωστε, έγινε γνωστό ότι τα ΜΑΤ απώθησαν και έριξαν χημικά και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου και του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα αναφέρει το 902.gr.

«Με χτύπησαν τα ΜΑΤ με ασπίδα και μετά με κλοτσιά στο κεφάλι», κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Γιάννης Φραγγίδης, μιλώντας μέσα από το ασθενοφόρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow Radio» της Θεσσαλονίκης.