Μπάιντεν: Οργή για την απαγόρευση των αμβλώσεων - H υγεία των γυναικών βρίσκεται σε κίνδυνο

 
«Θλιβερή μέρα για το Δικαστήριο και για τη χώρα που αφαίρεσετο συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών» χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, η οποία ανέτρεψε την ιστορική συνταγματική απόφαση Roe v. Wade του 1973, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «η υγεία και η ζωή» των γυναικών στις ΗΠΑ «βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο», ενώ οι φτωχότερες γυναίκες θα υποστούν το χειρότερο πλήγμα....

«Δεν τελείωσε η μάχη» διεμήνυσε πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος. «Η κυβέρνησή μου θα χρησιμοποιήσει όλες τις κατάλληλες νόμιμες εξουσίες της. Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει και με την ψήφο σας μπορείτε να ενεργήσετε», είπε ο Μπάιντεν. «Μπορείτε να έχετε τον τελευταίο λόγο. Αυτό δεν έχει τελειώσει» είπε, απευθυνόμενος στους πολίτες.

«Μην κάνετε λάθος, αυτή η απόφαση είναι το επιστέγασμα μιας σκόπιμης προσπάθειας επί δεκαετίες για να ανατρέψουν την ισορροπία του νόμου μας» τόνισε ο Μπάιντεν.

«Είναι μια συνειδητοποίηση μιας ακραίας ιδεολογίας και ένα τραγικό λάθος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά την άποψή μου» σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε τη σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με τρεις δικαστές δικής του επιλογής.