Ο Τσίπρας σήκωσε το εκλογικό γάντι του Μητσοτάκη...


 Τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επιβεβαιώνει καθημερινά η κυβέρνηση με τις σπασμωδικές ενέργειές της με στόχο να παρουσιάσει την τελευταία στιγμή έργο απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από πολλαπλές κρίσεις.

Μέσα σε... αυτό το πλαίσιο, έπειτα και από τις ανακοινώσεις νέων μέτρων για την ακρίβεια στα καύσιμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στέλνει τετραπλό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει ημερομηνία εκλογών και να ξεκινήσει άμεσα διαδικασίες για την προσφυγή στην κάλπη.

Ανάμεσα σε άλλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά:

Ανακοίνωση ημερομηνίας εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών για να πάει ομαλά η χώρα στην πορεία προς τις εκλογές.

Να τεθεί σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ' όλη τη προεκλογική περίοδο.

Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αποδράσει από τα αδιέξοδα που εκείνος δημιούργησε για να σχολιάσει «καλοδεχούμενη η απόφασή του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση».

«Καλούμε τον κο Μητσοτάκη να σοβαρευτεί. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε διπλή κρίση, κοινωνική και γεωπολιτική και οφείλει να τις διαχειριστεί με εθνική ευθύνη, όσο ακόμα θα είναι στη θέση του πρωθυπουργού» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ