Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Η άγνοια του Μπογδάνου...


 Συμπυκνωμένη παραπληροφόρηση από επίδοξο αρχηγό κόμματος. Τι λεει ο Μπογδάνος; Πως στις ΗΠΑ το Ανώτατο Δικαστήριο "έθεσε όριο τις 15 εβδομάδες κύησης" οπότε τι σκούζετε; 

Η άγνοια λοιπον να αναλυθεί. Το... Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο είπε το εξής σαφές: "Δεν είναι δουλειά μου να ελέγχω θέματα όπως η άμβλωση, οπότε καταργώ παλαιότερη απόφαση μου σχετική, που κατοχύρωνε το σχετικό δικαίωμα σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Από εδώ και μπρος η νομοθετική εξουσία ας βγάλει άκρη".

Στην πράξη τι σημαίνει αυτό: Πως στις ΗΠΑ που κάθε πολιτεία έχει κυβέρνηση και τοπικό κοινοβούλιο μπορεί να απαγορεύσει ή να επιτρέψει την άμβλωση, γενικώς να νομοθετήσει όπως θέλει. Και ήδη πολιτείες όπως το Μιζούρι βγάζουν νόμους που λένε "απαγορεύεται". Γενικώς και ειδικώς. Στο Μιζούρι η μόνη εξαίρεση είναι "αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας". Άρα ναι το Ανώτατο Δικαστήριο "άνοιξε την πόρτα" στην κατά τόπους απαγόρευση και ήδη αυτό συμβαίνει. 

Τι ισχύει στην Ελλάδα που ούτε κι αυτό γνωρίζει ο Μπογδάνος; Μέχρι τη 12 εβδομάδα γενικώς, μέχρι την 19η αν το έμβρυο είναι αποτέλεσμα αιμομιξίας, βιασμού κλπ, ενώ δεν ορίζεται σαφώς χρονικό διάστημα αν διαπιστωθεί βαριά γενετική ανωμαλία ή "κινδυνεύει η σωματική και ψυχική υγεία της εγγύου". Στην πράξη δηλαδή ο ελληνικός ποινικός κώδικας επιτρέπει την άμβλωση και πολύ πέρα των 12 εβδομάδων με συναίνεση/γνωμάτευση γιατρού (πέρα από της εγγύου).Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.