Η σκευωρία της «σκευωρίας»...

0


 Oταν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας κέρδισαν τις εκλογές, το καλοκαίρι του 2019, τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή η πράξη που είχε προαναγγελθεί και υπογείως είχε ήδη δρομολογηθεί υπό τον τίτλο «σκευωρία». Έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να πείσουν ότι το σκάνδαλο Novartis δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια επιχείρηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ταυτόχρονα όμως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο, κάθε μαρτυρία που θα οδηγούσε στη διαλεύκανση του σκανδάλου.

Εστησαν... Προανακριτική με απόλυτη πλειοψηφία για να στείλουν τον Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο. Απέκλεισαν τους μάρτυρες που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση. Απείλησαν με όλους τους τρόπους τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Λειτουργοί της Δικαιοσύνης έθαψαν κρίσιμα έγγραφα κλείνοντας άρον άρον τη δικογραφία. Δημοσιογράφοι και το μιντιακό σύστημα πυροβολούσαν καθημερινά την προπαγάνδα της δήθεν σκευωρίας. 

Υποσχέθηκαν ότι θα πάνε μέχρι τέλους και με εκδικητικό μένος κυνήγησαν όσους ερεύνησαν την υπόθεση, όσους αναζήτησαν την αλήθεια, την έρευνα και τελικά τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη. Μεθόδευσαν κατηγορητήριο σέρνοντας στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης δημοσιογράφους, εισαγγελείς, δικαστικούς, με χαλκευμένα στοιχεία, με πρακτικές που θα ζήλευαν κράτη και δικαιικά συστήματα της Λατινικής Αμερικής.

Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται ακόμα και να ενσωματώσει ευρωπαϊκή Οδηγία για την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων, με μοναδικό στόχο την εξόντωσή τους.

Στην τελική πράξη του έργου, προβλεπόταν να μπεί οριστικά η υπόθεση στο αρχείο, με την εξάλειψη και της παραμικρής αναφοράς στους πρωταγωνιστές του «κόμματος Novartis». Μεθόδευσαν την αλλοίωση εγγράφου του FBI που είχε ήδη κατατεθεί στην Επιτροπή. Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κ. Αλεβιζοπούλου, τον Απρίλιο του 2021, στέλνει στο μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών το έγγραφο. Εξάλλου στα δικαστήρια δεν αναγνωρίζονται κείμενα που δεν έχουν μεταφραστεί από το ΥΠΕΞ.

Στη νέα μετάφραση, εξαφανίζονται ως διά μαγείας οι αναφορές στα πολιτικά πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν. Και πίστεψαν ότι κανείς δεν θα το καταλάβει. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί . Θέλουν δεν θέλουν, ο φάκελος Novartis θα ξανανοίξει. Από τον Κ. Μητσοτάκη ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης να δούμε μέχρι πού θα επιλέξει να βυθιστεί στον βούρκο.

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)