Εξαρτημένη χώρα, εξαρτημένη κυβέρνηση...


 Είμαστε μια χώρα που ουσιαστικά χρεοκόπησε λόγω χρέους και που σήμερα χρωστάει διπλάσιο ποσό από εκείνο που την οδήγησε στη χρεοκοπία. Ωστόσο έχουμε μπει στην «κανονικότητα». Δεν θεωρούμαστε χρεοκοπημένη χώρα, έχουμε βγει από τα μνημόνια, σε λίγο βγαίνουμε από την ενισχυμένη επιτήρηση και οι ξένοι οίκοι θα μας βάλουν σε επενδυτική βαθμίδα.

Είμαστε μια «κανονική» χώρα με... ένα χρέος που ρυθμίσαμε απλώνοντάς το στον χρόνο, που θα το ρυθμίσουμε ξανά πολλές φορές στο μέλλον, που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να το εξοφλήσουμε και που θα το πληρώνουν η σημερινή και όλες οι επόμενες γενιές.

Επειδή αυτή είναι η κανονικότητά μας, έχουμε και μια κανονική κυβέρνηση. Που ξέρει να χρεώνει τη χώρα, να υποτάσσεται στις απαιτήσεις των δανειστών της και στους ισχυρούς του πλανήτη και ταυτόχρονα να χρωστάει η ίδια «της Μιχαλούς».

Πέραν της Ν.Δ., που χρωστάει πάνω από 350 εκατ. τα οποία δεν θα πληρώσει ποτέ, σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο χρωστάει περί τα 13 εκατ. ευρώ. Μόνο ο πρωθυπουργός, μαζί με τη σύζυγό του, χρωστάει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτή η κανονικότητα με σωστή χρήση των λέξεων λέγεται «εξάρτηση». Η χώρα είναι εξαρτημένη και παραδομένη σε ξένα συμφέροντα. Και η κυβέρνηση το ίδιο. Οσο για τους χρεοφειλέτες υπουργούς, οι περισσότεροι από αυτούς διατηρούν και φέτος σχεδόν το ίδιο ποσοστό δανεισμού με τις προηγούμενες χρονιές. Ορισμένοι από αυτούς έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και καταθέσεις. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Οπως και να ’χει, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ξεκάθαρη διαπλοκή όπου, αν όχι όλα, κάποια από τα δάνεια των υπουργών –μικρό μέρος αυτής της διαπλοκής– έχουν ειδική μεταχείριση με ανταλλάγματα που προκύπτουν από την άσκηση κυβερνητικής εξουσίας. Δηλαδή, από τη χρήση του δημοσίου συμφέροντος δι’ ίδιον όφελος και προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.

Αυτή η κυβέρνηση σε λίγους μήνες θα ζητήσει να επανεκλεγεί. Και θα τη στηρίξουν γι’ αυτό τα ξένα συμφέροντα που θέλουν να κρατούν τη χώρα εξαρτημένη, αλλά και τα εγχώρια που κάνουν διάφορες δουλειές μαζί της. Γι’ αυτούς και μόνο γι’ αυτούς χρειάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ωστε αυτοί να είναι η πραγματική κυβέρνηση της χώρας χωρίς να φαίνονται...

efsyn.gr