Δημοσιεύθηκε το προεδρικό διάταγμα για την Νέα Τούμπα


 Το σημαντικό βήμα για να τρέξουν οι διαδικασίες για την Νέα Τούμπα, έγινε. Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε το προεδρικό διάταγμα το οποίο ουσιαστικά και δίνει τη δυνατότητα τους ανθρώπους του Δικεφάλου του Βορρά να αρχίσουν να προχωρούν όλα όσα χρειάζονται για την ανέγερση του γηπέδου.

Στο ΦΕΚ γίνεται αναφορά για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA-UEFA αλλά και για την ανάπλαση της περιοχής γύρω από το γήπεδο.

Σχετικά με το πρώτο ζήτημα, για το γήπεδο του ΠΑΟΚ αναφέρει τις εξής χωρικές ενότητες…

Νέο Οικοδομικό Τετράγωνο (ΟΤ) εγκαταστάσεων του νέου γηπέδου, νέο ΟΤ ως νότια πύλη εισόδου επισκεπτών και σύνδεση με το ΟΤ του γηπέδου μέσω υπόγειας & υπέργειας σύνδεσης με φύτευση, δημιουργία Νηπιαγωγείου, συνοδών & βοηθητικών χρήσεων του γηπέδου, σε γειτονικά ΟΤ.

Για το δεύτερο ζήτημα, των κοινόχρηστων χώρων και των κοινωφελών εγκαταστάσεων γράφεται…

Δημιουργία, αναδιάταξη, λειτουργική αναβάθμιση, ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων περιμετρικά του γηπέδου, διαπλάτυνση πεζόδρομου βόρεια του Σχολείου, πεζοδρομήσεις τμημάτων οδών, μετατροπή πεζόδρομου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης για τις ανάγκες υπόγειου χώρου στάθμευσης κ.α. Στην περιοχή επέμβασης πρόκειται να δημιουργηθούν νέοι υπόγειοι χώροι στάθμευσης για την εύρυθμη λειτουργία των αγωνιστικών δρώμενων. Παράλληλα εγκρίθηκαν ρυθμίσεις οδικού δικτύου, όπως η υπογειοποίηση της οδού Κλεάνθους.