Ποιο νέο όνομα παίζει δυνατά για γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ...

0


 Με το σταγονόμετρο βγαίνουν από τον έβδομο όροφο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Κουμουνδούρου οι πληροφορίες για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα ως προς τον γραμματέα του κόμματος, την Πολιτική Γραμματεία - όπως μετονομάζεται το Πολιτικό Συμβούλιο - και την Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία θα... επιλεγεί, το πιθανότερο, από την Πολιτική Γραμματεία.

Αρκετοί, μάλιστα, βουλευτές εκτιμούν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα διαβεί τον Ρουβίκωνα και θα προχωρήσει σε επιλογές που δεν θα λαμβάνουν υπόψη τις εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά θα αποτυπώνουν το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ των προεδρικών τάσεων στην εκλογή από τη βάση της Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαΐου.

Φαβορί για την θέση του γραμματέα παραμένει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αν και τις τελευταίες ώρες, όπως πληροφορείται το CNN Greece, παίζει έντονα και το όνομα του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος πλασαρίστηκε πέμπτος στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή στην Αττική, φημίζεται για τις οργανωτικές του ικανότητες κι ως πασοκογενής εξακολουθεί να έχει διαύλους επικοινωνίας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ως προς τους συσχετισμούς στην 300μελή Κεντρική Επιτροπή, αυτές φαίνεται να διαμορφώνονται ως εξής: γύρω στα 170 μέλη για την Κίνηση Μελών και στελέχη της διεύρυνσης, 22 για τη ΡΕΝΕ, 19 με 20 για την ομάδα Τζανακόπουλου - Αχτσιόγλου - Χαρίτση - Ηλιόπουλου - όλες οι παραπάνω τάσεις αυτοχαρακτηρίζονται προεδρικές -, 67 για την Ομπρέλα και περίπου 20 οι ανένταχτοι.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, στην Κουμουνδούρου επιμένουν να σημειώνουν πως δεν ανταποκρίνονται στην κοινωνική πραγματικότητα.

Κάνοντας, μάλιστα, αναφορά σε δικά τους στοιχεία σημειώνουν πως η διαφορά από τη ΝΔ είναι κάτω από τις πέντε μονάδες, υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως πως στα δείγματα των δημοσκοπικών εταιρειών υποεκπροσωπούνται κοινωνικές κατηγορίες, ιδίως, οι νέοι, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει εδώ και καιρό μεγάλη δυναμική.

Πέρα, μάλιστα, από το ότι έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις πολιτών που τους έκλεισαν το τηλέφωνο με το που απαντούσαν αρνητικά για την κυβέρνηση στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων.

«Το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα είναι το πιο σοκαριστικό όλων των εποχών ως προς την αποτυχία των δημοσκοπικών εταιρειών έστω να το προσεγγίσουν», μας αναφέρει χαρακτηριστικώς βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουν πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που φοβάται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γι’ αυτό και τις καθυστερεί, κι όχι οι ίδιοι.

Στην προσπάθεια, εξάλλου, να κρατηθούν «ζεστά» τα 110.000 νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται και η αποστολή sms προς αυτά από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 152.193 ταχυδρόμοι στείλαμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Θα προχωρήσουμε μαζί για τη νίκη», έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μήνυμά του...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)