Επιχείρηση αποπροσανατολισμού...

0


 ...με πηλίκια και fake news...

Επένδυση στο μείγμα της καταστολής και του αυταρχισμού πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός με φόντο τα δημόσια πανεπιστήμια ώστε να τραβήξει τους προβολείς μακριά από το πεδίο της κρίσης διαβίωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ισχυρίστηκε μάλιστα πως προχθές μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα... έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Σημειώνεται ότι από τα σχετικά βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου αποκαλύπτεται η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων προς τους φοιτητές που διαδήλωναν ειρηνικά. Επιχείρησε δε να επαναφέρει το αφήγημα περί σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ομάδες βίας και ανομίας θέτοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση τα παραπλανητικά διλήμματα: «Με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;».

Ο Κ. Μητσοτάκης, εντούτοις, ισχυρίστηκε με αφορμή τα επεισόδια πως «η ίδια η ζωή, λοιπόν, αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού». Κραδαίνοντας την ατζέντα του νόμου και της τάξης, σημείωσε ότι αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η Πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Κι ότι αν αναζητούν αίμα και «ήρωες» επεισοδίων, δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «Ανομία».

Χέρι-χέρι κυβέρνηση και τμήμα των ΜΜΕ

Κύματα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε και το γεγονός ότι ο  Άγγελος Συρίγος ανέφερε πως «η βία στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σαν την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ». Ο υφυπουργός Παιδείας ακολούθησε επίσης το μοτίβο της ενοχοποίησης των φοιτητών λέγοντας ότι «δυστυχώς, υπήρξε επίθεση ομάδας τους κατά αστυνομικών που φυλάνε τον χώρο του ΑΠΘ». Την κυβερνητική προσπάθεια σπίλωσης του φοιτητικού κινήματος αγκαλιάζει ή συνδράμει και ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ. Ενδεικτικά, ο αρθογράφος Γιάννης Πρετεντέρης ζήτησε «να αυτοσυγκρατηθούν οι αστυνομικοί και κυρίως οι νεολαίοι που ορμάνε με τα πλακάτ για να μην έχουμε νεκρό».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις να απευθυνθεί στα συντηρητικά αντανακλαστικά ενός μεγάλου μέρους της γαλάζιας βάσης. Ο φακός του Μαξίμου εντοπίζει τάσεις μετακίνησης προς τα δεξιά της Ν.Δ λόγω της παρατεινόμενης ακρίβειας. Η εκτίμηση μάλιστα ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν θα δοθεί ενιαία απάντηση στα κύματα των ανατιμήσεων εντείνει τον σκεπτικισμό στο Μαξίμου.

Τίτλοι τέλους στα σενάρια ανασχηματισμού

Η χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έβαλε και τίτλους τέλος στα σενάρια που οι ίδιοι οι ένοικοι του Μαξίμου διακινούσαν περί άμεσου ανασχηματισμού. Προκρίνεται πλέον η εκδοχή να δρομολογηθούν οι πιθανές δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προς το τέλος του καλοκαιριού σε περίπτωση που ο Κ. Μητσοτάκης εμμείνει στην απόφαση εξάντλησης της τετραετίας. Υπό αυτό το πρίσμα, θα αξιοποιηθούν μέλη της Κ.Ο. στην κυβέρνηση ώστε να δώσουν από πιο ευνοϊκή θέση τη μάχη των σταυρών...

Κώστας Σαββόπουλος

H ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)