Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό...


 ...και στοχεύει στην ελευθερία του Τύπου...

H 8μηνη έρευνα της ΕΦ.ΣΥΝ. για τις επεμβάσεις ΤΑVI που ξεκίνησε απ΄όσα γίνονταν στην καρδιοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε άλλα νοσοκομεία, -αναδεικνύοντας παράλληλα τις τεράστιες ευθύνες του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας-, επιβεβαιώθηκε περίτρανα από το σχετικό Πόρισμα των Ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας....
Ως... συνέπεια της έρευνάς μας άλλαξε η σχετική νομοθεσία και ανεστάλη η άδεια σε νοσοκομεία που έκαναν τις σχετικές επεμβάσεις χωρίς να συμβαδίζουν με τη σχετική νομοθεσία.

Για την έρευνά μας δεχθήκαμε αγωγές και μηνύσεις. Ο εισαγγελέας δύο (2) φορές απέρριψε τις μηνύσεις εναντίον μας, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε συκοφαντική δυσφήμηση και πως η εφημερίδα δικαίως ασχολήθηκε με το θέμα καθώς επρόκειτο για ζήτημα δημόσιας υγείας.

Διαφορετική άποψη είχαν οι ανώτεροί του και μας παραπέμπουν τελικά σε δίκη στις 24 Μαΐου. 4 χρόνια μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Το ζήτημα πλέον είναι καθαρά πολιτικό, και στοχεύει στην ελευθερία του Τύπου και στη φίμωση ενοχλητικών αποκαλύψεων με φόντο ανθρώπινες ζωές και πολλά χρήματα.

Η ΕΦ.ΣΥΝ. έχει καταθέσει νέα προσφυγή για ακύρωση της δίκης. Σήμερα στην εφημερίδα αρθρογραφεί επί του συγκεκριμένου θέματος ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος. Η γνωμοδότησή του είναι case study. Όπως τείνει πλέον να γίνει και το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια ελευθερία που πολύ σωστά γράφει ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο ίδιο δισέλιδο βρίσκεται «υπό πολιορκία».

!Η κουμπαριά του μηνυτή μας με τον υπουργό Δικαιοσύνης είναι πιθανόν εντελώς τυχαία σύμπτωση ως προς την πορεία που έχει πάρει η υπόθεση.

Δημήτρης Τερζής ("Εφημερίδα των Συντακτών")