Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό...


 ...και στοχεύει στην ελευθερία του Τύπου...

H 8μηνη έρευνα της ΕΦ.ΣΥΝ. για τις επεμβάσεις ΤΑVI που ξεκίνησε απ΄όσα γίνονταν στην καρδιοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε άλλα νοσοκομεία, -αναδεικνύοντας παράλληλα τις τεράστιες ευθύνες του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας-, επιβεβαιώθηκε περίτρανα από το σχετικό Πόρισμα των Ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας....
Ως... συνέπεια της έρευνάς μας άλλαξε η σχετική νομοθεσία και ανεστάλη η άδεια σε νοσοκομεία που έκαναν τις σχετικές επεμβάσεις χωρίς να συμβαδίζουν με τη σχετική νομοθεσία.

Για την έρευνά μας δεχθήκαμε αγωγές και μηνύσεις. Ο εισαγγελέας δύο (2) φορές απέρριψε τις μηνύσεις εναντίον μας, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε συκοφαντική δυσφήμηση και πως η εφημερίδα δικαίως ασχολήθηκε με το θέμα καθώς επρόκειτο για ζήτημα δημόσιας υγείας.

Διαφορετική άποψη είχαν οι ανώτεροί του και μας παραπέμπουν τελικά σε δίκη στις 24 Μαΐου. 4 χρόνια μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Το ζήτημα πλέον είναι καθαρά πολιτικό, και στοχεύει στην ελευθερία του Τύπου και στη φίμωση ενοχλητικών αποκαλύψεων με φόντο ανθρώπινες ζωές και πολλά χρήματα.

Η ΕΦ.ΣΥΝ. έχει καταθέσει νέα προσφυγή για ακύρωση της δίκης. Σήμερα στην εφημερίδα αρθρογραφεί επί του συγκεκριμένου θέματος ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος. Η γνωμοδότησή του είναι case study. Όπως τείνει πλέον να γίνει και το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια ελευθερία που πολύ σωστά γράφει ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο ίδιο δισέλιδο βρίσκεται «υπό πολιορκία».

!Η κουμπαριά του μηνυτή μας με τον υπουργό Δικαιοσύνης είναι πιθανόν εντελώς τυχαία σύμπτωση ως προς την πορεία που έχει πάρει η υπόθεση.

Δημήτρης Τερζής ("Εφημερίδα των Συντακτών")
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.