Υπό πίεση ο οίκος Loro Piana για το μπουφάν του Πούτιν....


 Πιέσεις να «καταδικάσει δημοσίως» τον Βλαντιμίρ Πούτιν που φόρεσε ένα από τα μπουφάν του σε μια φιλοπολεμική φιέστα δέχεται ο ιταλικός οίκος μόδας Loro Piana.

Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε με το μπουφάν των 13.000 ευρώ – αξίας υπερδιπλάσιας του μέσου ετήσιου μισθού στη Ρωσία- πριν από... μερικές ημέρες στο κατάμεστο στάδιο Λουζίνσκι της Μόσχας όπου και έδωσε ομιλία για την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας....

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φορούσε επίσης ένα ζιβάγκο αξίας 2.800 ευρώ από τον ιταλικό οίκο Kiton ενώ είναι γνωστή η αγάπη του για τον Brioni, τον Ιταλό ράφτη που ντύνει τον Τζέιμς Μποντ.


Η εμφάνιση του Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε οργή στο Twitter, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει ένα petition καλώντας τον οίκο Loro Piana να καταδικάσει τον Ρώσο πρόεδρο. 

Η Ρωσooυκρανή διερμηνέας Yana Morozova έγραψε: «Ενώ ο Ρώσοι παλεύουν για φαγητό στα μαγαζιά, ο Πούτιν απευθύνθηκε σε 90.000 Ρώσους φορώντας ένα φουσκωτό μπουφάν Loro Piana που κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ρούβλια».

Η Olga Lautman, Ρωσίδα αναλύτρια και παρουσιάστρια podcast πρόσθεσε: «Ενώ ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία, στην Ουκρανία λέει ψέματα πως θα σταματήσει τη γενοκτονία. Φορώντας ένα ιταλικό παλτό Loro Piana που αξίζει πιο πολύ από τον ετήσιο μισθό των περισσότερων Ρώσων».

  Ο μέσος ετήσιος μισθός στη Ρωσία εκτιμάται περίπου στα 5.500 ευρώ.

Η Karine Orlova, ραδιοφωνική παραγωγός που ξεκίνησε το petition για συγκέντρωση υπογραφών, προειδοποίησε πως η ιστορία του οίκου Loro Piana θα μπορούσε να «επισκιαστεί για πάντα».

  Ο Pier Luigi Loro Piana, αντιπρόεδρος του οίκου μόδας, δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα πως η εικόνα του Πούτιν να φορά το μπουφάν «δημιουργεί κάποια αμηχανία από ανθρώπινη σκοπιά».

Και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο σε ποια πλευρά είμαστε... Οι Ουκρανοί θα έχουν όλη την ηθική και πρακτική μας υποστήριξη».

Να σημειωθεί πάντως, πως ο ιταλικός οίκος, μέρος του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, έκλεισε τα καταστήματά του στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το μήνα.