Τι ξέρει ο Ντόκος για το «κόστος» που θα πληρώσουμε;...


 Έως προχθές, η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα ασκεί «πολιτική αρχών» σε ό,τι αφορά στο Ουκρανικό και πως η στάση που τηρεί θα έχει κέρδη για την Ελλάδα: 

άλλα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι… όπως στείλαμε εμείς τώρα στην Ουκρανία όπλα, θα... έχουμε «ηθικό ανάστημα» μεθαύριο, αν ο μη γένοιτο τα χρειαστούμε, να ζητήσουμε όπλα από άλλες χώρες, ενώ ο πρωθυπουργός είχε υιοθετήσει μία άλλη εκδοχή: 

είχε υπονοήσει ότι η Ελλάδα θα ανέβει κι άλλο στα «μάτια» των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων εταίρων της, σε συνδυασμό με την επιδείνωση της θέσης της -επιτήδειας ουδέτερης- Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Βεβαίως, με την Τουρκία έγινε το ακριβώς αντίθετο, αφού κοντεύει να γίνει… εγγυήτρια δύναμη της «επόμενης μέρας» στην Ουκρανία, αλλά αυτό είναι άλλη, μεγάλη συζήτηση. Το θέμα, όμως, είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση μιλούσε για οφέλη, ο σύμβουλος ασφαλείας του Μεγάρου Μαξίμου, Θάνος Ντόκος, έλεγε τα αντίθετα: πως όχι μόνο δε θα έχουμε οφέλη, αλλά η χώρα θα πληρώσει… κόστος. 

«Η Ελλάδα με το να υπηρετεί κάποιους βασικούς κανόνες (σεβασμός στους διεθνείς κανόνες και ειρηνική επίλυση διαφορών) αποτελεί πλέον έναν πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή… Η θέση της χώρας μας στην ουκρανική κρίση δεν είναι χωρίς κόστος, είμαστε όμως διατεθειμένοι να το πληρώσουμε», είπε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση στις ΗΠΑ, αφήνοντας, όμως, μία εκκρεμότητα: να μας ενημερώσει ποιο κόστος θα είναι αυτό και… από πού κι ως πού η Ελλάδα είναι «διατεθειμένη να το πληρώσει»…

matrix24.gr