Στη Βουλή το «πετσόκομμα» του έργου στο Ελληνικό...

 
H Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Πέτη Πέρκα και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσαν ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων... προς τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, την οποία συνυπογράφουν συνολικά 44 Βουλευτές.

Όπως επισημαίνουν αναφορικά με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) πολεοδόμησης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά...

, συντάχθηκε χωρίς τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και το Γραφείο Ελληνικού, αναρμοδίως, υποκατέστησε τις αρμόδιες Δ/νσεις (Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ΔΙΠΑ) για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών του Ελληνικού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπογραμμίζουν ότι «στο δικό μας σχεδιασμό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη του παραλιακού πεζόδρομου που θα διευκόλυνε την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία του Αγίου Κοσμά. Μιλάμε δηλαδή για την αυτονόητη υποχρέωση προάσπισης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία».

Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι η ΚΥΑ πολεοδόμησης, περιλάμβανε και την περιβαλλοντική αδειοδότηση στις περιοχές πολεοδόμησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αλλαγή θέσης ενός δρόμου ή ενός πεζοδρόμου ή οι αλλαγές και αντιμεταθέσεις σε συγκεκριμένα μεγέθη πχ σε συντελεστές δόμησης ή η διαφορετική χάραξη και όδευση έργων/ δικτύων που συμπαρασύρονται από τη διαφορετική χάραξη των δρόμων ή πεζοδρόμων, απαιτεί εκ νέου εκτίμηση της περιβαλλοντικής επίπτωσης του έργου στο περιβάλλον.

«Η σπουδή της κυβέρνησης για ικανοποίηση των αιτημάτων του επενδυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια δικαίου της επένδυσης, η οποία καταστρατηγείται», σημειώνουν οι 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Στην ερώτησή τους ζητούν με Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, την εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης, τα έγγραφα της Ελληνικό Α.Ε., δηλαδή της Lamda Development, προς το Γραφείο Ελληνικού σχετικά με την τροποποίηση της ΚΥΑ, καθώς και την αποδοχή ή μη του περιεχομένου του φακέλου συμμόρφωσης από την αρμόδια υπηρεσία...

thepressproject.gr