ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη σε Τσίπρα...

 
Δύο διαβεβαιώσεις -που ο χρόνος θα δείξει, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εάν υλοποιηθούν- απέσπασε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: Ότι η κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει έπειτα από πέντε μήνες τα... υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα επιχειρήσει έστω και με καθυστέρηση να βάλει φρένο στην αισχροκέρδεια ήρθε ως αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση κι ενώ παρόμοιες πρακτικές ακολουθούνται σε πολλές χώρες της ΕΕ...

 Ομοίως, ο κύριος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου μετά τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πως είναι η ίδια η κυβέρνηση που διαρρέει τις σχετικές πληροφορίες παίζοντας εκλογικά παιχνίδια. «Είστε τόσο απεγνωσμένος;» είχε διερωτηθεί νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου για δεύτερη φορά στην ίδια θητεία τότε θα αυτοεξευτελιστεί.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας που σήμερα θα περιοδεύσει στο Αιγάλεω στο πλαίσιο των εξορμήσεών του εν όψει συνεδρίου απάντησε και στις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε διακινδύνευση τη χώρα. Θυμίζοντας αφενός ότι το 2015 η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τη χώρα σε απόλυτη χρεοκοπία καθώς δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για την πληρωμή των συντάξεων κι αφετέρου ότι οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και δη της ΝΔ με τους κουμπάρους και τα γκόλντεν μπόις αλλά και το έλλειμμα στο 9% οδήγησαν την χώρα στην οικονομική καταστροφή.

Για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε τις προθέσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι το βασικό δεν είναι αν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, κάτι που επικαλείται διαρκώς ο κ. Μητσοτάκης αλλά αν υπάρχει πολιτική βούληση. «Θα σάς δούμε πότε θα φέρετε τη φορολόγηση των υπερκερδών κι αν θα έχουν αναδρομική ισχύ» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

O εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε πως μετά την πίεση του κ. Τσίπρα για τα υπερκέρδη 1,4 δισ. ευρώ και την προτροπή και της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε φορολόγησή τους με 90% κάποια στιγμή στο μέλλον, γιατί δήθεν περιμένει στοιχεία από τη ΡΑΕ. Όμως η εφημερίδα «Καθημερινή» αποκαλύπτει την ίδια ώρα ότι τα στοιχεία αυτά πηγαίνουν κάθε μέρα τόσο στο Μαξίμου όσο και στο αρμόδιο υπουργείο...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr