Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Φέσωσαν με 600 εκατομμύρια τους καταναλωτές...


 ...για ρεύμα που δεν κατανάλωσαν...

Οι απώλειες από το δίκτυο διανομής ενέργειας αλλά και από τις ρευματοκλοπές χρεώνονται στους ευσυνείδητους καταναλωτές με αποτέλεσμα οι... εταιρείες ενέργειας να τους έχουν φεσώσει με 600 εκατομμύρια ευρώ.

Για να το κάνουμε λιανά το 2021 οι καταναλωτές πλήρωσαν 600 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν κατανάλωσαν.

Τα ποσά είναι μυθώδη καθώς όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή», εξαιτίας των απωλειών ρεύματος από το δίκτυο, οι καταναλωτές το 2021 πλήρωσαν 391 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα που δεν κατανάλωσαν. Να σημειωθεί ότι οι απώλειες σε ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων του δικτύου διανομής αντιστοιχεί στο 9,87% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Αντίστοιχα πλήρωσαν 209 εκατομμύρια ευρώ για τις ρευματοκλοπές των μπαταχτσήδων που αντιστοιχεί στο 4,47% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Οι προβλέψεις για το 2022 είναι εξαιρετικά δυσοίωνες καθώς εκτιμάται ότι εξαιτίας της έκρηξης των τιμών ενέργειας οι καταναλωτές θα κληθούν τα πληρώσουν κερατιάτικα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας των απωλειών ρεύματος από τις «τρύπες» του πεπαλαιωμένου δικτύου αλλά και τις ρευματοκλοπές.

Οι ευθύνες για την κυβέρνηση αλλά τους διαχειριστές του δικτύου είναι μεγάλες τόσο για το ηλεκτρικό ρεύμα που χάνεται λόγω του παλιού δικτύου όσο και λόγω τω ρευματοκλοπών αφού δεν έχει εκπονηθεί κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο τόσο για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων όσο και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρευματοκλοπής...

avgi.gr


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.