Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Η Volkswagen κοντά στην απόκτηση της Huawei;


 Σε συζητήσεις με την Huawei βρίσκεται η Volkswagen για την απόκτηση του τομέα ανάπτυξης τεχνολογιών αυτόνομης κίνησης του κινεζικού κολοσσού.

Πολύ κοντά σε μια συμφωνία η οποία θα της επιτρέψει να δει τον τεχνολογικό κόσμο αλλιώς βρίσκεται η Volkswagen, η οποία έχει ανοίξει έναν κύκλο συζητήσεων με τη Huawei σχετικά με την απόκτηση του τομέα που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης κίνησης....

Ο μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη ευελπιστεί με αυτόν τον τρόπο να κλείσει την απόσταση που τον χωρίζει από τους ανταγωνιστές της -συμπεριλαμβανομένης και της Tesla- θεωρώντας ότι οι τεχνολογίες της αυτόνομης κίνησης θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα επόμενα 25 χρόνια.

Είναι σχεδόν, βέβαιο, λοιπόν ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια βλέποντας τους ανταγωνιστές τους να σημειώνουν σημαντικά βήματα προόδου σε αυτό το επίπεδο, επιχειρώντας να αποκτήσουν πρόσβαση στο τεχνολογικό πλούτο και στις εφαρμογές αυτόνομης κίνησης που έχει αναπτύξει η Huawei.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγες εκείνες οι εταιρείες τεχνολογίες που επιχειρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να εμπλακούν στην αυτοκινητοβιομηχανίας, βλέποντας τις ευκαιρίες που γεννά ο μετασχηματισμός των οχημάτων σε σύνθετες ψηφιακές κατασκευές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε στην Volkswagen για τις διαπραγματεύσεις με την Huawei, εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών αρνήθηκε να σχολιάσει, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει το γεγονός.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.